autor:

Patty_Patty

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Kotányi

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru foi:, 1 ou, 120g zahar, 80 g unt, 2 linguri miere de albine, 3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri de cacao, 300 g faina, Pentru crema:, 400 g ciocolata alba Heidi, 400 ml frisca, 5 gr gelatina, coaja de lamaie de la Kotanyi

Dificultate: Medie Timp: 59 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se imparte aluatul in 3 parti egale si se coc 3 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. Se coc la foc potrivit cam 15 minute.

Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Pentru un gust mai bun, se poate adauga coaja de lamaie.

ATENTIE!

Gelatina nu se fierbe!

Crema astfel preparata se lasa de seara pana dimineata la frigider. Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Dupa ce s-au racit foile si crema este gata, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema, se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Prajitura Kotányi se serveste glazurata deasupra cu "ciocolata alba cu merisor si portocala HEIDI".
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kotányi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga cate un galbenus si se freaca bine dupa fiecare. Apoi se pune

5 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Incorporam zaharul cu ouale,adaugam laptele si uleiul.Mixam, adaugand aromele si bicarbonatul, apoi

1 vot    0 comentarii
20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

59 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 1 ou
  • 120g zahar
  • 80 g unt
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de cacao
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba Heidi
  • 400 ml frisca
  • 5 gr gelatina
  • coaja de lamaie de la Kotanyi

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura Pavlova