Prajitura Krantz

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Prajitura Krantz

Ingrediente

  • pentru fiecare foaie( 3 avem)
  • 3 albusuri
  • 100 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingura amidon
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 200 gr de unt
  • 3-4 plicuri de zahar vanilat
  • esenta vanilie Bourbon
  • 200 gr zahar pudra
  • pentru krantz:
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 gr de zahar

Mod de preparare

Facem 3 foi, preparandu-le separat pe fiecare astfel : batem albusurile cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma consistenta, adaugam zaharul si continuam pana cand se dizolva acesta. Incorporam faina, apoi si nucile macinate.

Punem o foaie de copt pe care o ungem cu putin unt, astfel o sa o luam mai usor foaia, cand o sa o scoatem din cuptor.

Pe tava tapetata, punem compozitia foii si o intindem uniform cu ajutorul unei linguri, apoi o dam la cuptor pana cand are o culoare potrivita, aramie, cam 15 minute pe foc mic.

Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca si procedam la fel si cu urmatoarele 2 foi.

Facem crema, galbenusurile se amesteca intr-o oala cu zaharul si zaharul vanilat, iar apoi le punem la bain-marie, pentru 20 minute, amestecand mereu pana cand galbenusurile formeaza o crema consistenta. Dupa cum v-am mai spus, eu am o oala pentru creme, cu pereti dubli si pot sa o pun direct pe foc.

Daca cumva se intimpla, dar nu cred, ca sa se ingroase mai tare, puteti adauga o lingura de amidon, invartind mereu in crema.

Lasam sa se raceasca.

Frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos si moale, apoi il vom adauga peste crema racita si vom mixa pana cand se va omogeniza.

Pentru krantz-ul de deasupra, intr-un tuci, punem zaharul si il lasam sa se topeasca.

Luam cate 1-2 linguri din el si il presaram pe fiecare foaie.

In cel ramas, punem nucile si le amestecam cu zaharul topit.

Intindem o foaie de copt, o ungem cu putin unt si punem zaharul cu nuci pe foaie, bine intins. Le lasam putin sa se raceasca, dupa care o sa le zdrobim.

Intindem peste prima foaie 1/3 din crema de vanilie, asezam alta foaie, iar 1/3 din crema, alta foaie si deasupra punem ultima crema ramasa.

Deasupra ultimului strat de crema, presaram zaharul caramelizat cu nuca, pe care l-am zdrobit cu sucitorul.

Lasam prajitura la rece in frigider, pina a doua zi, cand o putem portiona.

Este delicioasa, va asigur. Asta daca sunteti fan prajituri cu crema de vanilie si nuca!

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise