Prajitura krantz cu nuca si cafea

Am folosit o tava de 25×35.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura krantz cu nuca si cafea

Ingrediente

  • pentru foi:
  • -9 albusuri
  • -200 grame zahăr
  • -6 linguri făină
  • -200 grame nuca măcinată
  • -un praf de sare
  • -un pliculet zahăr vanilat
  • -o lingura de cafea
  • pentru cremă:
  • -9 galbenusuri
  • -250 grame unt gras
  • -150 grame zahăr pudra
  • -esenta vanilie
  • -100 ml cafea făcută neindulcita
  • -2 plicuri de ness
  • pentru krantz de nuca caramelizata:
  • -100 grame nuca miez întreg
  • -100 grame zahăr

Mod de preparare

Am folosit o tava de 25×35.

Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat.

Batem spuma albusurile cu praful de sare până se întăresc, după care adăugăm treptat zahărul până se integrează complet. Punem zahărul vanilat si nuca măcinată si amestecăm cu o spatulă usor, după care cernem deasupra făina si cafeaua si o integrăm usor. Împărțim apoi compoziția în 3 părți egale (eu am folosit 3 castroane si am pus în mod egal cu o lingură). Tapetam tava cu hartie de copt si lăsăm fiecare foaie la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute aproximativ sau până începe să se maroneasca usor pe margini.

Tinem untul la temperatura camerei. Pentru crema vom folosi gălbenușurile separate anterior de albusuri peste care vom pune zahărul pudra si nessul. Amestecăm bine si punem la baie de aburi, amestecând constant până se îngroașă si capata consistenta cremoasa. Lăsăm să se răcească complet, acoperit cu o cârpă.

Mixam bine untul si adăugăm apoi crema de ou bine racita. Putem adauga acum si vanilie. Va ieși o crema consistenta. Acum adăugăm cafeaua lichidă, treptat, integrand-o. Împărțim crema în 3 (2 părți egale mari si una mica de pus un strat subtire deasupra).

Vom pune pe o tava o foaie de blat peste care vom adăuga o parte din crema. Procedăm asa cu toate cele 3 foi, deasupra adăugând partea de crema mai puțină care va sta la baza krantz-ului.

Pregatim o foaie de copt pe o tava sau farfurie. Într-o cratiță vom caramelizata zahărul la foc mic. Cand va avea culoare aurie, adăugăm miezul de nuca întreg, amestecăm bine câteva secunde cat sa se amestece bine caramelul cu nuca si luam de pe foc. Atentie, nu lăsați prea mult pentru a nu se arde.

Punem compoziția pe hartie de copt (rapid, până nu se întărește) si o întindem bine cu o spatula. Lăsăm câteva minute sa se întărească si răcească complet, după care o băgăm la robotul de bucătărie pentru a o mărunți sau o pisam cu un facalet.

Adăugăm krantz-ul de nuca deasupra prăjiturii si lăsăm la frigider câteva ore sau până a doua zi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura