autor:

GabrielaG

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Prajitura krantz cu nuca si cafea

Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GabrielaG (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Ingrediente
pentru foi:, -9 albusuri, -200 grame zahăr, -6 linguri făină, -200 grame nuca măcinată, -un praf de sare, -un pliculet zahăr vanilat, -o lingura de cafea, , pentru cremă:, -9 galbenusuri, -250 grame unt gras, -150 grame zahăr pudra, -esenta vanilie, -100 ml cafea făcută neindulcita, -2 plicuri de ness, , , pentru krantz de nuca caramelizata:, -100 grame nuca miez întreg, -100 grame zahăr

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Am folosit o tava de 25×35.
Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat.
Batem spuma albusurile cu praful de sare până se întăresc, după care adăugăm treptat zahărul până se integrează complet. Punem zahărul vanilat si nuca măcinată si amestecăm cu o spatulă usor, după care cernem deasupra făina si cafeaua si o integrăm usor. Împărțim apoi compoziția în 3 părți egale (eu am folosit 3 castroane si am pus în mod egal cu o lingură). Tapetam tava cu hartie de copt si lăsăm fiecare foaie la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute aproximativ sau până începe să se maroneasca usor pe margini.

Tinem untul la temperatura camerei. Pentru crema vom folosi gălbenușurile separate anterior de albusuri peste care vom pune zahărul pudra si nessul. Amestecăm bine si punem la baie de aburi, amestecând constant până se îngroașă si capata consistenta cremoasa. Lăsăm să se răcească complet, acoperit cu o cârpă.
Mixam bine untul si adăugăm apoi crema de ou bine racita. Putem adauga acum si vanilie. Va ieși o crema consistenta. Acum adăugăm cafeaua lichidă, treptat, integrand-o. Împărțim crema în 3 (2 părți egale mari si una mica de pus un strat subtire deasupra).

Vom pune pe o tava o foaie de blat peste care vom adăuga o parte din crema. Procedăm asa cu toate cele 3 foi, deasupra adăugând partea de crema mai puțină care va sta la baza krantz-ului.

Pregatim o foaie de copt pe o tava sau farfurie. Într-o cratiță vom caramelizata zahărul la foc mic. Cand va avea culoare aurie, adăugăm miezul de nuca întreg, amestecăm bine câteva secunde cat sa se amestece bine caramelul cu nuca si luam de pe foc. Atentie, nu lăsați prea mult pentru a nu se arde.
Punem compoziția pe hartie de copt (rapid, până nu se întărește) si o întindem bine cu o spatula. Lăsăm câteva minute sa se întărească si răcească complet, după care o băgăm la robotul de bucătărie pentru a o mărunți sau o pisam cu un facalet.

Adăugăm krantz-ul de nuca deasupra prăjiturii si lăsăm la frigider câteva ore sau până a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura krantz cu nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • pentru foi:
  • -9 albusuri
  • -200 grame zahăr
  • -6 linguri făină
  • -200 grame nuca măcinată
  • -un praf de sare
  • -un pliculet zahăr vanilat
  • -o lingura de cafea
  • pentru cremă:
  • -9 galbenusuri
  • -250 grame unt gras
  • -150 grame zahăr pudra
  • -esenta vanilie
  • -100 ml cafea făcută neindulcita
  • -2 plicuri de ness
  • pentru krantz de nuca caramelizata:
  • -100 grame nuca miez întreg
  • -100 grame zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de GabrielaG
Inghetata cu arome fresh

Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la

1 vot    0 comentarii
40 min
Inghetate
Pandispan cu cirese si visine

Pandispan cu cirese si visine

Batem albușurile spuma, iar apoi adăugăm jumătate din cantitatea de zahar. Gălbenușurile împreună

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Limonada de pepene

Limonada de pepene

Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si

1 vot    0 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Retete

din Torturi

Tort Oreo Tort Oreo

Zdrobeste biscuitii in robot apoi amesteca-i cu untul topit. Pune biscuitii intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, presandu-i

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort cu cafea, ciocolata si amarene Tort cu cafea, ciocolata si amarene

Incepe sa pregatesti blatul de tort amestecand ingredientele uscate: faina, sarea, cacaua, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni