Prajitura krantz cu nuca si cafea

Am folosit o tava de 25×35.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura krantz cu nuca si cafea

Ingrediente

  • pentru foi:
  • -9 albusuri
  • -200 grame zahăr
  • -6 linguri făină
  • -200 grame nuca măcinată
  • -un praf de sare
  • -un pliculet zahăr vanilat
  • -o lingura de cafea
  • pentru cremă:
  • -9 galbenusuri
  • -250 grame unt gras
  • -150 grame zahăr pudra
  • -esenta vanilie
  • -100 ml cafea făcută neindulcita
  • -2 plicuri de ness
  • pentru krantz de nuca caramelizata:
  • -100 grame nuca miez întreg
  • -100 grame zahăr

Mod de preparare

Am folosit o tava de 25×35.

Vom avea nevoie de 3 foi din acea compoziție pentru blat.

Batem spuma albusurile cu praful de sare până se întăresc, după care adăugăm treptat zahărul până se integrează complet. Punem zahărul vanilat si nuca măcinată si amestecăm cu o spatulă usor, după care cernem deasupra făina si cafeaua si o integrăm usor. Împărțim apoi compoziția în 3 părți egale (eu am folosit 3 castroane si am pus în mod egal cu o lingură). Tapetam tava cu hartie de copt si lăsăm fiecare foaie la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15 minute aproximativ sau până începe să se maroneasca usor pe margini.

Tinem untul la temperatura camerei. Pentru crema vom folosi gălbenușurile separate anterior de albusuri peste care vom pune zahărul pudra si nessul. Amestecăm bine si punem la baie de aburi, amestecând constant până se îngroașă si capata consistenta cremoasa. Lăsăm să se răcească complet, acoperit cu o cârpă.

Mixam bine untul si adăugăm apoi crema de ou bine racita. Putem adauga acum si vanilie. Va ieși o crema consistenta. Acum adăugăm cafeaua lichidă, treptat, integrand-o. Împărțim crema în 3 (2 părți egale mari si una mica de pus un strat subtire deasupra).

Vom pune pe o tava o foaie de blat peste care vom adăuga o parte din crema. Procedăm asa cu toate cele 3 foi, deasupra adăugând partea de crema mai puțină care va sta la baza krantz-ului.

Pregatim o foaie de copt pe o tava sau farfurie. Într-o cratiță vom caramelizata zahărul la foc mic. Cand va avea culoare aurie, adăugăm miezul de nuca întreg, amestecăm bine câteva secunde cat sa se amestece bine caramelul cu nuca si luam de pe foc. Atentie, nu lăsați prea mult pentru a nu se arde.

Punem compoziția pe hartie de copt (rapid, până nu se întărește) si o întindem bine cu o spatula. Lăsăm câteva minute sa se întărească si răcească complet, după care o băgăm la robotul de bucătărie pentru a o mărunți sau o pisam cu un facalet.

Adăugăm krantz-ul de nuca deasupra prăjiturii si lăsăm la frigider câteva ore sau până a doua zi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Ceapa si ardeiul tocate, morcovul, telina si pastarnacul date pe razatoarea cu ochiuri mari se pun la calit in ulei,

Bors de dovlecei cu stevie
Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue

Aperitiv cu leurda si branza fondue
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor