Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Prajitura à la française cu glazura de lamaie

Ingrediente

  • Pentru blat : 250 g unt moale, 200 g zahar tos, un praf de sare, 4 oua, 200 g faina, o lingura rasa de amidon, 1 praf de copt,4 linguri lapte, 50 gr suc de lamaie (inainte de a se stoarce, se rad lamaile de coaja), esenta de lamaie,
  • Pentru glazura de lamaie : 200 gr zahar pudra, coaja de lamaie, 3 linguri suc de lime si 2 linguri lamai, cateva felii de lamaie glasate

Mod de preparare

Lamaile se spala cu apa fierbinte, se sterg, se rade coaja si se stoarce sucul. Cuptorul se incinge la 180°C. Se bate untul cu zahar tos si un praf de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, apoi faina, amidonul, praful de copt, coaja si sucul de lamaie si laptele. Se framanta bine aluatul. Aluatul se introduce in forma pregatita, unsa cu int si tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Se coace la cuptor cca 40 minute( cel mai indicat este sa se faca proba cu scobitoarea). Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se desprinde din forma. Se lasa sa se raceasca.

Glazura : se amesteca 200 g zahar pudra cu sucul de lamaie si lime, apoi se adauga coaja de lamaie. Se intinde uniform peste prajitura, se pun si feliile de lamaie glasate, iar dupa 30 de minute se poate servi.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise