Prajitura Lamaita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Prajitura Lamaita

Ingrediente

  • Foi: 2 oua, 8 linguri zahar pudra, 3 linguri margarina, 200 ml lapte,1 lingura bicarbonat de sodiu, 600 gr faina
  • Crema: 900 ml lapte, 10 linguri faina, 10 linguri lapte, sucul de la 2 lamai, 250 gr unt (sau margarina rama)
  • Sirop: 100-150 ml apa calduta, 2 lingurite zahar pudra, 1 lingurita esenta vanilie
  • Glazura: 150 gr ciocolata neagra, 7 linguri frisca lichida
  • Glazura alba: 50 gr ciocolata alba, 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare

Foi: intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte. Treptat incorporam laptele caldut si faina ametescand pana putem cu lingura de lemn apoi cand aluatul capata consistenta, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana incorporam toata faina.

Impartim aluatul in 4 parti egale. Ungem dosul unei tavi cu putin ulei, asezam aluatul si il intindem cu sucitorul.

Coacem foile pe rand in cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 10-12 minute.

Asezam foile coapte pe hartie de copt, punem si intre ele hartie de copt pt a nu se lipi cat sunt calde.

Crema:

Intr-o cratita punem cele 10 linguri de faina, 10 linguri zahar, zeama de la lamai, si adaugam treptat laptele rece amestecand sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca usor. Adaugam untul/ margarina si mixam sa se omogenizeze.

Asamblare:

Asezam prima foaie pe un platou, cu o pensula o insiropam si o ungem cu o parte din crema. Asezam a doua foaie si procedam la fel, urmeaza a treia foaie si iar sirop si crema si deasupra vine a 4-a foaie pe care doar o insiropam usor.

Glazura:

Topim pe baie de aburi ciocolata neagra impreuna cu frisca lichida si o turnam peste ultima foaie niveland cu un cutit. Pregatim la fel si glazura alba pe care o punem intr-o punguta, o gaurim la una din capete si trasam peste glazura neagra dungi. Cu o scobitoare tragem de la un capat la altul peste glazura alba (vezi poza) .

Dam prajitura la rece pana a doua zi pentru a se intari crema si a se inmuia foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise