Prajitura '' Lambada "

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura '' Lambada "

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar praf
  • 1 praf de copt
  • 100g faina
  • 2 budinci de capsuni
  • 1 praf de vanilie
  • Pt crema:
  • 1 pachet de margarina/ unt
  • 100-200g zahar pudra
  • 1 budinca de vanilie
  • lapte
  • esenta de rom
  • ( Eu crema am facut dintr-un plic de creme pt prajituri si am preparat-o exact cum scrie pe plic, din cauza timpului :). E foarte buna cu crema ei!!!)
  • Pt glazura:
  • Glazura cu gust de ciocolata din comert
  • Pt decor:
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Blatul se face astfel:

Se separa albusul de galbenus si albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, praful de copt, cele doua budinci si faina.Se omogenizeaza totul apoi se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata.Se da la cuptor timp de 30-40 de minute la foc mic.

Cand se raceste se taie blatul in jumatate si se umple cu crema care se prepara astfel:

- margarina se bate bine cu zaharul pana devine o crema si se topeste zaharul;

- budinca se prepara exact cu scrie pe plic, se lasa sa se raceasca apoi se adauga peste margarina, se pune si esenta de rom; se amesteca toate apoi se umple blatul.

Glazura se prepara exact dupa instructiunile de pe plic.

Se decoreaza cu nuca de cocos.

Pofta Buna!!! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise