autor:

Licuta Marin

» » Prajituri

Prajitura Lamington

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 125 gr faina, 3 oua, 125 gr zahar, 60 gr amidon, 10 gr unt topit, 1 lingurita praf de copt, un plic de zahar vanilat, , Pentru glazura:, 100 gr ciocolata, 125 ml lapte, 50 gr zahar pudra vanilat, 75 gr cacao neagra, 10 gr unt, 150-200 gr fulgi de cocos

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

116 voturi

Mod de preparare

1. Batem ouale cu mixerul pana devin spumoase, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand acesta se dizolva. Adaugam faina cernuta si amestecata in prealabil cu amidonul, vanilia si praful de copt, amestecand incet cu lingura, apoi adaugam untul topit.
2. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara de 22x28 cm, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si coacem timp de aproximativ 20-30 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
3. Intre timp, preparam glazura astfel: amestecam zaharul pudra vanilat cu cacao. Punem laptele, ciocolata rupta bucati si untul intr-o cratita pe bain marie. Lasam sa se topeasca, apoi adaugam cacaua amestecata cu zaharul si fierbem totul, amestecand continuu cu o lingura, pana obtinem o compozitie omogena. Lasam sa se racoreasca.
4. Taiem pandispanul in 24 de bucati dreptunghiulare. Luam cate o bucata, pe care o dam prin sosul de ciocolata pana se acopera perfect si apoi o tavalim prin fulgii de cocos. Procedam la fel pana terminam toate bucatile. Le asezam pe un platou si dam la rece jumatate de ora, apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lamington" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Lamington

Prajitura Lamington

Untul se freaca bine cu zaharul, adougindu-se pe rind ouale, vanilia si faina amestecata cu cacaoa,praful

15 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta Cittrone

Placinta Cittrone

Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 31 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nicoleta , 03 februarie 2017

    Amidonul cu ce se poate înlocui?

  • Fara foto

    Catalin Ionescu , 09 octombrie 2014

    Varianta pe care noi o facem in casa se numeste Batoane,numai ca reteta blatului este cu miere si lapte (gen turta dulce) si se tavaleste prin nuca amestecata cu zahar.Grozava.

  • Fara foto

    Madalina Georgiana Costea , 09 octombrie 2014

    eu la glazura puneam si esenta rom...

    • Fara foto

      Staicu Madalina , 09 octombrie 2014

      cuburi cu nuca :)

    • Fara foto

      Lucia Gradi , 09 octombrie 2014

      prajitura copilariei..la mami acasa se tavaleste prin nuca macinata si sunt denumite BATOANE..

    • Amina

      Amina (Chef de cuisine) , 24 august 2014

      Foarte buna,In maramures Negreasa se numeste,dar nu asta e important! Am sa fac si eu aceasta prajitura!:P

    • Fara foto

      Anamaria O'Brien , 23 iulie 2014

      la noi la oradea ii zicem negresa :)

    • Fara foto

      Costache Lavinia , 23 iulie 2014

      Eu o cunosc de 23 de ani si o cheama.........tavalita. O dau prin nuca macinata.Este deliciul familiei.

    • Claudia_Osan

      Claudia_Osan (Bucatar) , 07 mai 2014

      tot tavalita o numesc si eu ...este vfoarte buna si rapida de facut

    • Fara foto

      Nuti Pal , 06 mai 2014

      Am sa o incerc.

    • Fara foto

      Mocanu Georgeta , 06 mai 2014

      ''Tavalita''?

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      Si eu ii spun "tavalita". Ai incercat si cu fulgi de cocos colorati? Dupa Craciun eu am facut cu fulgi verzi si albi, am taiat patratele blatul, si le-am asezat ca la tabla de sah-una alba, una verde.

    • Fara foto

      Madalina Nica , 27 ianuarie 2014

      si noi la fel...o numim prajitura tavalita ...fff.buna, spornica si usor de facut....

    • Fara foto

      Cioancas Fanica , 24 ianuarie 2014

      Eu o numesc tavalita si o dau prin nuca macinata....super gustoasa

    • Fara foto

      Monica Iulia Pop , 10 ianuarie 2014

      da, simpla si foarte buna

    • Monica Iulia_Pop

      Monica Iulia_Pop (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014

      da este simpla si delicioasa

    • Fara foto

      Mihaela Coman , 10 ianuarie 2014

      daa o am cu alta reteta

    • Fara foto

      Dora Stefanescu , 29 decembrie 2013

      Eu o tavalesc prin nuca macinata,nu prea suntem fani ai nucii de cocos

    • Fara foto

      Szabo Ioana , 29 decembrie 2013

      Aceasta bunatate -mi aminteste de mama si de copilarie :-). O bunatate.Mama o facea si din cozonacul care se intarea.

    • Fara foto

      melinte mihaiela , 07 octombrie 2013

      lasa cura draga...nu e asa dulce

    • Fara foto

      Aflorii Georgeta , 07 octombrie 2013

      Nu e reteta originala, la aceea se punea miere in aluat(blat), e mult mai buna asa

    • Fara foto

      Atomei Elena , 05 octombrie 2013

      iar eu ii spun tavalita!

    • Fara foto

      Melinte Mihaiela , 05 octombrie 2013

      foarte foarte buna

    • Fara foto

      Mary Botoc , 31 august 2013

      Foarte buna!

    • Fara foto

      Micha Ella , 30 august 2013

      Super..:)

    • Fara foto

      Madalina Kristina , 30 august 2013

      Cred ca o sa incerc , arata prea bine!

    • Fara foto

      Lili Ungureanu , 30 august 2013

      noi ii spunem patratica.

    • Fara foto

      Juli Dragostin , 25 august 2013

      tavalita ii se mai spune.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2013

      Arata foarte bine si e usor de facut Felicitari

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

      Este foarte buna si pozele elocvente !

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2013

      Un deliciu!! Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

116 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr faina
  • 3 oua
  • 125 gr zahar
  • 60 gr amidon
  • 10 gr unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 125 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra vanilat
  • 75 gr cacao neagra
  • 10 gr unt
  • 150-200 gr fulgi de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

16 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

Nicoleta

Amidonul cu ce se poate înlocui?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si caramel