Ingrediente
Pentru aluat:, 125 gr faina, 3 oua, 125 gr zahar, 60 gr amidon, 10 gr unt topit, 1 lingurita praf de copt, un plic de zahar vanilat, , Pentru glazura:, 100 gr ciocolata, 125 ml lapte, 50 gr zahar pudra vanilat, 75 gr cacao neagra, 10 gr unt, 150-200 gr fulgi de cocos
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
127 voturi
Mod de preparare
2. Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara de 22x28 cm, tapetata in prealabil cu hartie de copt, si coacem timp de aproximativ 20-30 minute, la foc potrivit. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
3. Intre timp, preparam glazura astfel: amestecam zaharul pudra vanilat cu cacao. Punem laptele, ciocolata rupta bucati si untul intr-o cratita pe bain marie. Lasam sa se topeasca, apoi adaugam cacaua amestecata cu zaharul si fierbem totul, amestecand continuu cu o lingura, pana obtinem o compozitie omogena. Lasam sa se racoreasca.
4. Taiem pandispanul in 24 de bucati dreptunghiulare. Luam cate o bucata, pe care o dam prin sosul de ciocolata pana se acopera perfect si apoi o tavalim prin fulgii de cocos. Procedam la fel pana terminam toate bucatile. Le asezam pe un platou si dam la rece jumatate de ora, apoi servim.
Pofta buna!
Madalina Georgiana Costea , 09 octombrie 2014
eu la glazura puneam si esenta rom...
Staicu Madalina , 09 octombrie 2014
cuburi cu nuca :)
Lucia Gradi , 09 octombrie 2014
prajitura copilariei..la mami acasa se tavaleste prin nuca macinata si sunt denumite BATOANE..
Amina (Chef de cuisine) , 24 august 2014
Foarte buna,In maramures Negreasa se numeste,dar nu asta e important! Am sa fac si eu aceasta prajitura!:P
Anamaria O'Brien , 23 iulie 2014
la noi la oradea ii zicem negresa :)
Costache Lavinia , 23 iulie 2014
Eu o cunosc de 23 de ani si o cheama.........tavalita. O dau prin nuca macinata.Este deliciul familiei.
Claudia_Osan (Bucatar) , 07 mai 2014
tot tavalita o numesc si eu ...este vfoarte buna si rapida de facut
Nuti Pal , 06 mai 2014
Am sa o incerc.
Mocanu Georgeta , 06 mai 2014
''Tavalita''?
Ramona (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014
Si eu ii spun "tavalita". Ai incercat si cu fulgi de cocos colorati? Dupa Craciun eu am facut cu fulgi verzi si albi, am taiat patratele blatul, si le-am asezat ca la tabla de sah-una alba, una verde.
Madalina Nica , 27 ianuarie 2014
si noi la fel...o numim prajitura tavalita ...fff.buna, spornica si usor de facut....
Cioancas Fanica , 24 ianuarie 2014
Eu o numesc tavalita si o dau prin nuca macinata....super gustoasa
Monica Iulia Pop , 10 ianuarie 2014
da, simpla si foarte buna
Monica Iulia_Pop (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2014
da este simpla si delicioasa
Mihaela Coman , 10 ianuarie 2014
daa o am cu alta reteta
Dora Stefanescu , 29 decembrie 2013
Eu o tavalesc prin nuca macinata,nu prea suntem fani ai nucii de cocos
Szabo Ioana , 29 decembrie 2013
Aceasta bunatate -mi aminteste de mama si de copilarie :-). O bunatate.Mama o facea si din cozonacul care se intarea.
melinte mihaiela , 07 octombrie 2013
lasa cura draga...nu e asa dulce
Aflorii Georgeta , 07 octombrie 2013
Nu e reteta originala, la aceea se punea miere in aluat(blat), e mult mai buna asa
Atomei Elena , 05 octombrie 2013
iar eu ii spun tavalita!
Melinte Mihaiela , 05 octombrie 2013
foarte foarte buna
Mary Botoc , 31 august 2013
Foarte buna!
Micha Ella , 30 august 2013
Super..:)
Madalina Kristina , 30 august 2013
Cred ca o sa incerc , arata prea bine!
Lili Ungureanu , 30 august 2013
noi ii spunem patratica.
Juli Dragostin , 25 august 2013
tavalita ii se mai spune.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2013
Arata foarte bine si e usor de facut Felicitari
Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013
Este foarte buna si pozele elocvente !
Catalina (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2013
Un deliciu!! Arata tare bine!