autor:

Cornelia

» » Prajituri

Prajitura marmorata

Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 septembrie 2012

Ingrediente
200 gr zahar, 3 oua, 125 ml ulei, 150 ml apa minerala, 550 gr. faina, 3 linguri cu cacao, 1 lingurita amoniac, Arome(zahar vanilat,coaja lamaie, portocala ), Putina sare, 400 gr.gem de caise (sau orice gem ,sa fie acrisor), 200 gr.nuca pisata

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul, pana devine ca o crema, se adauga uleiul in suvoi subtire, apoi apa minerala treptat, in care am dizolvat sarea si amoniacul, aromele, apoi treptat faina pana ajunge la consistenta smantanei groase, se imparte compozitia in doua, in una din parti se continua cu faina plus cacao ,dupa ce s-a incorporat bine faina si cacaoa, se intinde in tava tapetata cu hartie de copt,gemul amstecat cu nuca pisata se pune pe deasupra uniform , apoi se toarna compozitia alba, avand grija sa acoperi toata suprafata .Se da la cuptorul preincalzit 40-45 minute la foc mic. Cand e gata , se rade pe deasupra ciocolata de buna calitate si se pun si bucatele rupte de ciocolata.Se mai da la cuptor( cu focul stins) 5 minute .Se taie rece. La mine nu a rezistat pana sa se raceasca si s-a rupt un colt , asa fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura marmorata

Prajitura marmorata

Se amesteca bine zaharul cu laptele apoi se adauga treptat faina si praful de copt, se separa in

15 voturi    10 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Delicioasa...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Rapid , usor si delicios !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 125 ml ulei
  • 150 ml apa minerala
  • 550 gr. faina
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita amoniac
  • Arome(zahar vanilat,coaja lamaie
  • portocala )
  • Putina sare
  • 400 gr.gem de caise (sau orice gem ,sa fie acrisor)
  • 200 gr.nuca pisata

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Cantitatile se pun in ordinea de mai sus ,in masina iar drojdia proaspata ,(care nu trebuie sa aiba

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti de post

Mucenici moldovenesti de post

Eu ii framant in masina de paine , (dureaza 10 minute ) dupa care scot aluatul si-l las la crescut

2 voturi    3 comentarii
2h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura  casei

Prajitura casei

Ouale se pun in bol in care se prepara aluatul ,pe galbenus se pune sarea (devine un galben mai intens

15 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Negresa cu nuci si sos de cafea