Prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura marmorata cu caise

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt esenta migdale
  • 2 lg cacao
  • 2 lg sirop de menta
  • 1 kg caise

Mod de preparare

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.

La compozitia pastrata, se adauga cacaua si siropul de menta. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava peste compozitia galbena. Desenam cercuri cu ajutorul unei furculite.

Caisele se spala, se curata de samburi, apoi se taie in cubulete (fiind mai micute, le-am taiat in opt). Se asaza peste blat, apoi se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).

Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise