Prajitura Mimoza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Mimoza

Ingrediente

  • Ptr.foi:
  • 500 g faina
  • 200 g unt,margarina sau untura
  • 100 g zahar praf
  • 1/2 pachet praf de copt (o lingurita)
  • 3 galbenusuri
  • zahar vanilat,coaja rasa de lamaie
  • smantana sau iaurt,cat cere aluatul,cam 3 Lg (linguri)
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar praf
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 4 Lg faina
  • unt cat o nuca
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie.
  • zahar vanilat
  • 1 borcan gem de visine,macese sau caise,acrisor sa fie

Mod de preparare

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este.

-Se framanta ingredientele ptr foi,dupa care aluatul rezultat se imparte in 4 parti egale.

-Se intinde fiecare parte cu sucitorul la dimensiunea dorita si foaia se coace pe dosul tavii,pe hartie de copt,rezultand 4 foi.

-Cuptorul trebuie sa fie incins la inceput,dupa care se lasa focul la mediu spre mic.timpul de coacere este cam de 15 minute,foaia trebuind sa ramana alba la culoare si nu bronzata.

-Ptr crema,se freaca untul spuma apoi se adauga zaharul praf.

cele 4 linguri de faina se freaca cu putin lapte rece ptr a obtine o pasta dupa care se adauga in restul de lapte si se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana se leaga crema,adaugandu-se si unt cat o nuca in aceasta crema.dupa care se lasa sa se raceasca.apoi se amesteca cu untul frecat spuma cu zaharul,zahar vanilat,zeama si coaja de la o lamaie.

-Prima foaie se unge cu jumatate din gem,se pune a doua foaie care se unge cu toata crema ,se pune apoi a 3-a foaie care se unge cu restul de gem si in sfarsit ultima foaie,care se pudreaza cu zahar praf si vanilat.

Prajitura astfel construita se lasa pana a 2-a zi,la temperatura camerei,acoperita cu o folie,ca sa se inmoaie foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

N

Natalia • 22 Iunie 2022, 18:13 Am facut prajitura dupa aceasta reteta, a iesit foarte buna! Am cateva observatii:
blatul a iesit cam tare. S-a mai muiat putin dupa 2 zile tinut sub folie, totusi a fost destul de dificil sa tai prajitura, la cuptorul meu am tinut foile la foc mic, max 10-12 min (la 15 min. s-a ars putin pe margini); nu stiu de ce dar crema mi s-a taiat... Si, am facut glazura din albus de ou la baie de abur. Multumesc mult pentru reteta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise