Prajitura,,Multicolorata cu fructe"

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura,,Multicolorata cu fructe"

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,3 linguri de ulei,coaja rasa de lamaie,un praf de sare
  • umplutura rosie;piure din 500 g capsuni coapte+un plic de geletina(10 g)
  • umplutura galbena;piure din pulpa de mandarine(500 g mandarine)+un plic gelatina
  • umplutura verde;piure din 4-5 kiwi mari si coapte+2 plicuri de tort-gelle

Mod de preparare

1Se prepara blaturile separat in 2 tavi ,mixand albusurile cu un praf de sare si zaharul,galbenusurile frecate cu uleiul se adauga peste albusuri,se dauga si coaja rasa apoi faina.Se Coc in tavi tapetate cu hartie pentru copt cate 20 min.la foc potrivit.Se desprind blaturile de pe hartie si apoi se taie fiecare in cate 2 jumatati egale

2.Se dau la blendercapsunile coapte ,spalate si zvantate apoi piureul obtinut se amesteca cu un plic de ggelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.

La fel se procedeaza si cu piureul din pulpa de mandarina.

Intr-o tavita mai inalta si de dimensiunea blaturilor asezam primul blat apoi turnam piureul de capsuni,acoperim cu al 2 lea blat,presand usor cu mana,turnam piureul din mandarine,acoperim cu al 3 lea blat.Deasupra turnam piureul de kiwi pe care l-am dat intr-un clocot amestecat cu praful de tort gelle.Lasam la rece 2 ore apoi portionam si decoram cu fructe prajitura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise