autor:

Elly

» » Prajituri

Prajitura ''Noapte venetiana''

Autor: Elly (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elly (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 aprilie 2011

Ingrediente
Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt, , Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt, , Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte,200gr unt, esenta vanilie, , Glazura: 200 ml frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

54 voturi

Mod de preparare

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se strice albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece. Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca separat cu 2 pliculete de zahat vanilat, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca. Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora. Dupa ce se raceste punem deasupra frisca si ornam cu bilute colorate sau ciocolata rasa. POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Noapte venetiana''" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Noaptea venetiana"

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa

588 voturi    84 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Carmen Mldoveanu , 19 februarie 2015

    o bunatate de prajitura!!!!!

  • Gina Jarca , 27 mai 2014

    ioiii...da o bucata macar si eu vreau...

  • Florica Balog , 26 aprilie 2014

    Forte buna

    • Flori (Bucatar) , 26 aprilie 2014

      Forte buna

    • Petre Florentina , 12 aprilie 2014

      foarte buna,incercati...merita

    • Hajnal Rozalia Otten , 10 aprilie 2014

      wow vreau sa incerc so fac ...delicioasa prezenta are

    • Andrada Lidia , 29 decembrie 2013

      vreau sa intreb..in crema se pune esenta de vanilie sau zahar vanilat???

    • Moldovi Doina , 12 decembrie 2013

      Va,i cum arata!Felicitari!

    • elena-gina , 13 septembrie 2013

      molto buona,buon apetito

    • Camy Rata , 13 septembrie 2013

      Delicioasa si rapida!!!Pofta buna!!

    • Iuliana , 08 august 2013

      Este foarte buna!Am facut-o pentru nepoteii mei si au mancat-o aproape intr-o zi....se face usor.

    • Floare de colt (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Este provocatoare denumirea prajiturii ! Gata, am salvat-o, pentru ca imi place aspectul si gustul ! Felicitari !!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      Foarte fina si aspectuoasa!Felicitari!*****

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2011

      @danutza Nu stiu..n-am incercat dar cred ca merge cu nuca pisata..dar cel mai ideal este sa pui nuca de cocos ca sa iti iasa blatul alb.

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Am salvat,mi se pare bună! O întrebare,te rog: pot pun în locul nucii de cocos,nucă de-a noastră?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2011

      Arata minunat si sigur e foarte gustoasa yumi, yumi !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

54 voturi

Ingrediente

  • Blat alb:6albusuri,6lg zahar,100gr nuca de cocos,3lg faina,1 praf de copt
  • Blat negru: 4oua ,4lg faina,4lg zahar,2lg cacao,1 praf de copt
  • Crema: 6 galbenusuri,150gr zahar,5lg lapte,200gr unt, esenta vanilie
  • Glazura: 200 ml frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Elly
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Pasca cu branza dulce si stafide

Pasca cu branza dulce si stafide

Făina se cerne şi pe pune intr-un lighean, se adaugă drojdia dizolvată în lapte călduţ îndulcit.

10 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Cornulete

Cornulete

Margarina care a fost tinuta la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul, se adauga ouale,zaharul

25 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Flori (Bucatar)

Forte buna

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mascarpone si capsuni