autor:

Madalina_Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Noire

Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iunie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Madalina_Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iunie 2019

Ingrediente
200 g ciocolată cu lapte, 150 g unt, 150 g biscuiţi cu ciocolată, 250 ml frişcă lichidă, 2 linguri cu cacao neagră, 1 lingură cu zahăr pudră vanilat, 15 g gelatină, 3 linguri lichior de ciocolată, , Glazura:, , 50 g ciocolată, 50 ml frişcă lichidă

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul unei forme de chec tapetată cu folie de plastic. Se dă la frigider.



Ciocolata ruptă în bucăţele se pune la topit în 50 ml frişcă lichidă. Când e gata se dă deoparte şi se adaugă restul de unt netopit, zahărul pudră, restul de 200 ml frişca nebătută, cacaoa şi lichiorul de ciocolată. Se amestecă bine.



Gelatina se pune la hidratat în 100 ml apă rece. Se pune apoi la foc mic până se dizolvă complet. Se răcoreşte şi se adaugă peste compoziţia de ciocolată. Se amestecă bine totul şi se toarnă în formă peste stratul de biscuiţi. Se dă forma la rece pentru câteva ore după care se glazurează cu crema obţinută din ciocolată topită în frişcă şi cu fructe sau alt decor la alegere.



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noire

Prajitura Noire

Biscuitii,sfaramati in palme,amestecati foarte bine cu untul topit apoi compozitia pusa intr-o tava

11 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Noire

Prajitura Noire

1. Topiti 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobiti biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecati

49 voturi    22 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 150 g unt
  • 150 g biscuiţi cu ciocolată
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
  • 15 g gelatină
  • 3 linguri lichior de ciocolată
  • Glazura:
  • 50 g ciocolată
  • 50 ml frişcă lichidă

Raporteaza reteta

Retete
de Madalina_Marin
Drob de pui

Drob de pui

Ficăţeii se spală bine, apoi se pun la fiert cu o ceapă uscată. Toate verdețurile se toacă

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Saramura de miel

Saramura de miel

Spălăm carnea şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper şi condimente speciale. O

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Prajitura Kinder Bueno

Prajitura Kinder Bueno

Blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, cu zahărul şi zahărul Bourbon. Se adaugă

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
PLACINTA CU PRUNE