Prajitura Ora 12

Blat: se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura Ora 12

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 25 ml apa
  • 40 g unt moale
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt (5 g)
  • Sirop:
  • 125 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 plic de cappuccino cu ciocolata (12,5 g)
  • esenta de rom, dupa gust
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 30 g unt
  • 3 linguri lapte
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • fulgi de ciocolata
  • cacao
  • Dimensiune tava: 20/30 cm

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar si cu esenta de vanilie pana cand devin ca o crema. Se adauga esenta de rom, apa si untul moale.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu cealalta jumatate din zahar pana cand devin ca o bezea. Se adauga amestecul de galbenusuri si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa apoi sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, blatul se portioneaza, eliminand marginile inestetice.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se adauga plicul de cappuccino si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Dupa aceea, portiile de blat se tavalesc prin sirop si se asaza pe o tava.

Glazura:

Ciocolata se rupe si se pune intr-un craticior impreuna cu untul si laptele. Se pune craticiorul la foc si se amesteca continuu in el pana cand se topeste toata ciocolata. Aceasta se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se toarna cu grija, cu o lingura, peste fiecare portie de blat.

Prajiturile se introduc la frigider circa 30 de minute.

Decor:

Se mixeaza frisca si se orneaza fiecare prajitura cu ea, apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata si cacao.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise