Prajitura pufoasa cu crema de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pufoasa cu crema de branza

Ingrediente

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 500g crema de branza (foto: fromage frais)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 90g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de portocala
  • 100g amidon de porumb (foto: fleur de mais)

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de portocala si mixam bine, amidonul de porumb il cernem si il adaugam in compozitie. La sfarsit adaugam albusurile si ne ajutam de o spatula amestecand usor pana omogenizam bine toate ingredientele.

Compozitia rezultata o punem intr-o tava cu fundul detasabil si tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt si o bagam la cuptorul preincalzit pentru cca. 30-40 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa pentru a nu se lasa brusc, ea oricum se va lasa, dar in timp. Este foarte pufoasa si buna!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise