Prajitura pufoasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura pufoasa

Ingrediente

  • blat:
  • 4-6 oua
  • 1/2 cana zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 linguri cacao,
  • 8-10 linguri faina,
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie.
  • 6 linguri zahar,
  • 2 linguri margarina la temperatura camerei
  • 800 ml lapte
  • sirop:
  • 1/2 cana apa,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta de rom,

Mod de preparare

Bat albusurile spuma, adaug zaharul si bat iar pana se intaresc.Adaug galbenusurile si cacaoa, amestec bine.

Pun si faina care a fost amestecata cu praful de copt.

Compozitia o pun in tava unsa si tapetata cu faina. Coc mai intai la foc mic cam 10 minute,apoi timp de 30 minute la foc mediu.

Fac budincile cum scrie pe plic adaug si zaharul ca sa fie mai dulce,iar cand s-au racit adaug margarina.O las la frigider cam jumatate de ora.

Fac siropul:fierb apa cu zaharul si esenta de rom.

Dupa ce s-a racit insiropez blatul, pun budinca si frisca. Pentru frisca folosesc 300ml smantana si zahar dupa gust.

Ornez deasupra cu bucatele de ciocolata sau cu ceea ce aveti prin casa pentru decor.

Lasam prajitura in frigider la rece si se mananca dupa 3-4 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise