Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Ingrediente

  • Un blat din;5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,esenta
  • crema;500 ml smantana,2 liculete de gelatina,300 g branza proaspata de vaci,2 linguri dulceata de zmeura,100 g zahar pudra,o mana de zmeura proaspata,cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop;200 ml apa ,10 linguri de zahar,cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure
  • decor,200 g biscuiti rotunzi fragezi,glazurati in ciocolata,cateva capsuni,zmeura

Mod de preparare

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite,esenta si faina turnata in ploaie.Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca.30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal ,in 2 discuri.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul,se adauga coniuacul sai lichiorul.Se lasa sa se raceasca bine.

3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel;

se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei,se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata ,se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore.

Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita,cu capsuni trase in ciocolata si zmeura.Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou.Se serveste portionata in felii subtiri.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise