Ingrediente
pentru blat:, 6 ouă, 5 linguri lapte, 6 linguri zahăr pudră, 3 linguri ulei, 150 gr făină, 35 gr cacao, 1 1/2 plic praf de copt, o esenţă de vanilie, pentru cremă:, 300 ml smântână pentru frişcă (sau frişcă lichidă), 250 gr mascarpone, 200 ml lapte, 2 gălbenuşuri, 9 linguri zahăr pudră, 1 lingură amidon alimentar, 15 gr gelatină, piersici (sau caise) din compot, pentru însiropat blat:, zeamă de compot de piersici (caise), pentru glazură:, 150 gr ciocolată (50% cacao), 100 ml frişcă lichidă sau smântână pentru frişcă
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
93 voturi
Mod de preparare
Crema:
Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute în 3-4 linguri de apă rece, după care se pune la topit (aveţi grijă să nu fiarbă!) pe baie de aburi.
Cele două gălbenuşuri se mixează cu 5 linguri de zahăr pudră (ca la blat) apoi se adaugă amidonul. Se pune laptele călduţ şi se pune la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă. Se lasă la răcit.
Brânza mascarpone se freacă spumă cu 4 linguri zahăr pudră şi se pune în crema de ouă când aceasta este rece. Se mixează bine pentru omogenizare. Frişca lichidă sau smântâna pentru frişcă se mixează până se îngroaşă şi se întăreşte. Dacă folosiţi smântână pentru frişcă aveţi grijă să nu o transformaţi în unt. Adăugaţi apoi în crema de ouă şi mascarpone. Piersicile se taie bucăţi şi se adaugă la final în cremă.
Blatul se însiropează cu zeama de compot, se pune în tavă se pune stratul de cremă şi deasupra cealaltă parte de blat însiropat. Se dă la frigider pentru 2 ore.
Pentru glazură am pus pe foc frişca lichidă în care am rupt bucăţi potrivite de ciocolată. Am amestecat continuu până ce ciocolata s-a topit, şi puţin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasă apoi la răcit.
Se consumă cu moderaţie sau nu :))
LALY (Chef de cuisine) , 24 martie 2014
Ce bine arata,cu siguranta am sa incerc si eu reteta!
Monica_Zah (Maestru bucatar) , 18 ianuarie 2014
am facout-o si este foarte buna,deosebita,va multuesc pentru reteta!
Claudia Florina , 09 ianuarie 2014
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
bimbi.paul , 22 noiembrie 2013
daca este buna
Sabau Maria , 30 octombrie 2013
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
Szilagyi Corina , 30 octombrie 2013
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
Rodica Comaniciu , 30 octombrie 2013
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
Gabriela Alexandru , 30 octombrie 2013
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
Lucia-Andreea Brasoveanu , 29 octombrie 2013
Cu bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau cu otet.
nicoleta , 29 octombrie 2013
gelatina se adauga in crema de ou calda
Sabau Maria , 29 octombrie 2013
Am o mica problema,ca niciodata de data aceasta nu am putut descarca cartea cu cele 50 prajituri.
Carmen Bianca Moldovan , 29 octombrie 2013
Aceeasi intrebare. gelatina, iar amidonul se poate inlocui cu altceva. Eu traiesc in Spania
Adyna Balu , 29 octombrie 2013
si cu gelatina ce fac? unde si cum o bag?
Andreea Lupus G , 23 august 2013
foarte buna prajiturica... eu am adaugat ca decor zmeura. Un deliciu!
Mirela Jurconi , 23 august 2013
arata deosebit de bineeee!
Simona Sava , 22 august 2013
trebuie neaparat amidon alimentar?
Aniela_Marinescu (Chef de cuisine) , 24 martie 2013
daca te mai ajuta Lorricik,gelatina se pune in creme de obicei, deci cred ca si acum e la fel.-in cazul nostru mascarpone amestecat cu frisca si gelatina la urma peste toata compozitia.
Lorricik (Maestru bucatar) , 16 februarie 2013
eu totusi nu am inteles ce fac cu gelatina. Ma poate lamuri cineva?
Catalina (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
arata tare bine!
Cris (Chef de cuisine) , 15 februarie 2013
Arata foarte bine! Felicitari!
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 31 mai 2011
e f buna, racoritoare asa, fresh... merita sa o incercati
Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 mai 2011
Delicioasa si super aspectoasa ! *****
Licuta Marin (Chef de cuisine) , 30 mai 2011
Trebuie neaparat incercata. Arata delicios!
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 mai 2011
Arată bine, pare uşor de făcut, deci la treabă!