Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura racoroasa cu piure de castane si kiwi

Ingrediente

  • Blaturi (2 buc), din cate:
  • 5 oua,
  • un praf de sare,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 3 linguri de ulei,
  • vanilie
  • Crema de piure:
  • un borcan de 350 g piure de castane,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 g smantana,
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • Decor racoros:
  • 7-8 buc kiwi mari si coapte (sa nu fie foarte moi),
  • sirop din 250 ml apa + o cana de zahar,
  • 2 plicuri de tort - gelle

Mod de preparare

Se prepara 2 blaturi de aceleasi dimensiuni din cate 5 albusuri mixate cu un praf de sarea apoi cu 5 linguri de zahar.

Galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in bezea, se adauga si vanilia si la urma faina. Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt.

Se dau la cuptor ccca 20 minute, la inceput la foc iute apoi la economic.

Cand blaturile se rumenesc usor pe margini, se scot din cuptor apoi se desfac de pe hartia de copt, cu lama unui cutit si se lasa sa se raceasca.

Mixam frisca pana se intareste apoiu adaugam si smatana si la urma piureul de castane. Se hidrateaza 5 minute gelatina in 100 ml apa rece apoi se topeste (nu se fierbe) la bain marie.

Se toarna in fir subtire in crema de piure.

Se aseaza primul blat in tava in care le-am copt apoi se toarna deasupra crema de piure de castane, se pune deasupra al 2 lea blat presand usor cu mana si se da la rece o ora.

Se curata de coaja fructele de kiwi, se taie in felii subtiri apoi se aseaza una langa alta deasupra blatului prajiturii.

Se fierbe apa cu zaharul pentru sirop apoi adaugam tort-gelleul diluat si el cu 100 ml apa rece, se lasa sa dea in clocot, amestecand continuu, apoi se toarna fierbinte deasupra feliilor de kiwi.

Se da la rece pentru inca o ora apoi se poate portiona prajitura. Ideal ar fi ca prajitura sa stea la frigider de seara pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise