Reteta postata pe: 09 mai 2009
Ingrediente
Compozitia 1: 1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, 1 praf de copt. Se amesteca., Compozitia 2: 1 kg mere rase si stoarse, 1 praf scortisoara. Pastrati zeama., 100 g margarina
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse, restul din Compozitia 1 si deasupra insiropati cu zeama de la mere.
Se coace aprox. 40 min la foc mic. La urma, zahar pudra.
Pofta buna. Este delicioasa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o
38 voturi
27 comentarii
1h
Incepem asa:
pentru un blat folosim:
4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Doina Varga (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Temperatura de 180 grade este buna. Am folosit ca masura o cana de apa sau de ceai, cam de 250 ml, nu cescuta.
kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Pare foarte simpla intrebarea mea este ce cantitate este 1cana de zahar sau 1cana de gris.Sint diferite marimi de cani? Te rog sa-mi raspunzi.Si ce inseamna foc mic mai putin de 180 de grade.Vreau sa pregatesc reteta dar trebuie sa fie clare indicatiile.
vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010
Simpla si interesanta!Merita incercata!
constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Este o bunatate !
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010
Foarte gustoasa!
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010
Felicitari Doinita,se face repede si e foarte buna ,am sa o fac si eu !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Foarte buna.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Multumesc mult. Astept sa ne spui cum a iesit.
Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009
Tocmai am pus tava in cuptor si abia astept sa fie gata! Am adaugat si niste pudra de roscove in compozitia uscata. Pe langa aroma, m-a ajutat sa controlez omogenitatea amestecului (e maronie cum e pudra de cacao). Revin sa va spun cum a iesit. De mirosit, miroase a bucataria bunicii.. yammy!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 17 august 2009
Cu placere. Oricand.
mirey (Chef de cuisine) , 16 august 2009
Multumesc pentru detalii!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Da. Se amesteca uscate. Se pune in tava jumatate, apoi se pun merele si a doua jumatate. Se fac niste gaurele cu scobitoarea, apoi se toarna zeama de la mere. Daca merele nu lasa suficienta zeama, se poate face un sirop sau se poate folosi compot.
mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Ingredientele de la compozitia 1 se amesteca uscate?Asa se pun peste margarina?As incerca-o dar astept mai multe relatii.In poza asa s-ar parea,dar nu vreau sa risc.
Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009
Sunt convinsa ca este foarte buna. Merita incercata.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 13 mai 2009
Chiar ca e rapida.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009
Intr-adevar este o reteta simpla si gustoasa.