Prajitura rasturnata cu ananas, la slow cooker Crock Pot

Timp pregatire
145 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu ananas, la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • 50+100 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 50+100 g zahar
  • 110 g faina
  • 2 oua
  • 2+2 linguri Limoncello
  • o conserva ananas (cel mai bun este cel rondele, dar merge si cel taiat cuburi) – folosim ananasul scurs si 2 linguri de sirop
  • cateva visine sau cirese
  • 2 linguri migdale, 2 linguri fistic crud, 2 linguri seminte de dovleac
  • o lingura miere
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • extract de lamaie sau coaja de lamaie

Mod de preparare

Batem 50 g unt cu 50 g zahar si 2 linguri Limoncello. Imprastiem bine pe fundul oalei.

Maruntim cu un cutit migdalele, fisticul si semintele de dovleac.

Amestecam semintele cu lingura de miere. Asezam ananasul, visinele si amestecul de seminte peste unt.

Batem cu un mixer untul ramas cu zahar. Completam cu ouale, 2 linguri Limoncello, 2 linguri sirop de ananas, putina sare si coaja de lamaie. Cand s-au amestecat adaugam faina si praful de copt. Batem foarte putin, doar cat sa se omogenizeze.

Punem compozitia peste fructe ...

Nivelam si punem la copt in aparatul Crock Pot. Am setat initial oala pentru 2 ore si jumatate, dar prajitura a fost gata in 2 ore. Setati deci pe 2 ore, temperatura High. Se pune capacul si gata.

Dupa cele 2 ore dam deoparte capacul, punem o farfurie intinsa peste vasul Crock Pot si rasturnam cu grija prajitura (tineti de marginile oalei cu prosoape de bucatarie ca sa nu va ardeti).

Prajitura cea colorata si lipicioasa e gata! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise