Ingrediente
50+100 g unt inmuiat la temperatura camerei, 50+100 g zahar, 110 g faina, 2 oua, 2+2 linguri Limoncello, o conserva ananas (cel mai bun este cel rondele, dar merge si cel taiat cuburi) &ndash folosim ananasul scurs si 2 linguri de sirop, cateva visine sau cirese, 2 linguri migdale, 2 linguri fistic crud, 2 linguri seminte de dovleac, o lingura miere, ½ lingurita praf de copt, un praf sare, extract de lamaie sau coaja de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 25 min
9 voturi
Mod de preparare
Maruntim cu un cutit migdalele, fisticul si semintele de dovleac.
Amestecam semintele cu lingura de miere. Asezam ananasul, visinele si amestecul de seminte peste unt.
Batem cu un mixer untul ramas cu zahar. Completam cu ouale, 2 linguri Limoncello, 2 linguri sirop de ananas, putina sare si coaja de lamaie. Cand s-au amestecat adaugam faina si praful de copt. Batem foarte putin, doar cat sa se omogenizeze.
Punem compozitia peste fructe ...
Nivelam si punem la copt in aparatul Crock Pot. Am setat initial oala pentru 2 ore si jumatate, dar prajitura a fost gata in 2 ore. Setati deci pe 2 ore, temperatura High. Se pune capacul si gata.
Dupa cele 2 ore dam deoparte capacul, punem o farfurie intinsa peste vasul Crock Pot si rasturnam cu grija prajitura (tineti de marginile oalei cu prosoape de bucatarie ca sa nu va ardeti).
Prajitura cea colorata si lipicioasa e gata! Pofta buna!