Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prăjitură răsturnată cu ananas şi cireşe

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 5 linguri de făină
  • 50 g unt
  • 1 conservă de ananas rondele (folosim inclusiv siropul)
  • o mână plină de cireşe

Mod de preparare

Se unge bine cu unt o formă care va merge la cuptor. Se presară forma cu o lingură de zahăr brun. Se asează rondelele de ananas şi cireşele în locurile ramase libere ca în fotografia de mai sus.

Se taie untul cubuleţe mici care se pun peste fructe. Albuşurile se bat spumă până nu mai cad de pe teluri. Se adaugă restul de zahăr (5 linguri) şi se bat albusurile până când se întăresc din nou. Se adaugă gălbenuşurile şi se omogenizează compoziţia. Se pune făina şi se încorporează în aluat, folosind un tel în formă de pară, cu mişcări uşoare de jos în sus. Dacă v-a mai rămas ananas, îl scurgeţi bine, îl tăiaţi bucăţele mici şi îl puneţi în aluat.

Turnaţi aluatul peste rondelele de anans şi cireşe, cu mare grijă să nu deplasaţi cireşele de la locul lor. Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Se desprinde aluatul de pe marginea tăvii cu lama unui cuţit. Se lasă cam 10 minute să se răcească în formă. Se toarnă sucul rămas din conserva de ananas şi se însiropează blatul. Se răstoarnă pe un platou potrivit şi se consumă după ce s-a răcit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise