Prajitura rasturnata cu cirese si piersici

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu cirese si piersici

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -125 gm unt
  • -1/2 cana zahar brun
  • -9 piersici medii
  • -250 gm cirese
  • -1/2 cana de zahar tos
  • -1 ou
  • -1 si 1/4 cana de faina
  • -1 si 1/2lingurita praf de copt
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -1/2cana suc de portocala
  • -2 linguri coji de portocala pentru prajituri
  • -1/2lingurita de sare

Mod de preparare

Se unge cu 25 gm de unt o tava rotunda de cuptor cu diametrul de 26 cm si se presara cu zaharul brun.

Se scot samburii de la cirese si se taie in jumatati; se aseaza un strat de cirese in tava presararta cu zaharul brun.

Piersicile se taie in jumatati , se scot samburii si se aseaza peste cirese.

Blatul

Se bate restu de unt spuma cu zaharul, apoi se adauga oul intreg si se amesteca bine in continuare.

Se adauga faina cernuta, praful de copt,sarea, vanilia si coaja de portocala .

Treptat se adauga sucul de portocale si se mixeaza bine.

Se toarna in tava peste piersici.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade 50 de minute sau pana o scobitoare inserata in prajitura iese curata.

Se lasa sa se raceasca 10 minute , apoi se rastoarna pe un platou.

Pofta buna!

PS. Cojile de portocala sunt facute de Camelia( ID Husni).Mi-a dat un borcan cand am fost la ea in vizita si sunt extraordinar de bune si dau o aroma foarte fina blaturilor de tort sau checurilor.

Puteti gasi reteta pe urmatorul link:

http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/coji-de-portocale-gem-pentru-prajituri-budinci.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise