Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu mere si budinca

Ingrediente

  • 1 1/2 kg de mere
  • 4 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara (dupa gust)
  • Blat:
  • 6 oua
  • 180 g faina
  • 150 g zahar praf
  • 4 linguri lapte
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Budinca :
  • 1 l lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 150 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml frisca batuta
  • o lingurita gelatina
  • 3 linguri cu apa
  • Decor:
  • 4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata)
  • scortisoara

Mod de preparare

Mod de preparare:

Curatam merele de coaja si seminte si le dam pe razatoarea mare.Le amestecam cu zaharul,zaharul vanilat si scortisoara si le punem intr-o tava ( 23x32 )tapetata cu hartie de copt.Le intindem si le tasam bine cu lingura.

Blat: separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile adaugand treptat zaharul ,pana devin ca o smanana,apoi adaugam cate o lingura de lapte rece.Lasam mixerul la o parte, luam un tel si incepem sa incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Adaugam si coaja de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.Aluatul astfel obtinut il rasturnam peste compozitia de mere si nivelam bine.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru 45-50 de minute, pana blatul se rumeneste usor.Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata , scoatem tava din cuptor , il lasam 15-20 de minute la racit dupa care il rasturnam pe un platou. Scoatem usor hartia de copt.

Budinca : amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic . Cand fierbe, dam craticioara deoparte si adaugam amestecul de budinca.Punem din nou la fiert,la foc mic 1-2 minute, ametecand usor cu un tel, pana la legarea compozitiei.Dam deoparte si lasam sa se raceasca cu o folie deasupra . Cand s-a racit,cu ajutorul mixerului, incorporam frisca batuta.Incalzim gelatina (atentie sa nu fiarba!) pe care am hidratat-o in 3 linguri de apa rece. Luam 2-3 linguri din crema si amestecam cu gelatina sa se omogenizeze,dupa care o adaugam in toata crema .

Lasam crema putin la frigider pana incepe sa aiba consistenta,apoi o rasturnam peste mere si nivelam usor. Dam prajitura 2-3 ore la frigider dupa care o taiem in bucati si o decoram cu budinca de ciocolata si scortisoara. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise