Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 portii:
  • 1. 4 portocale medii
  • 2. 5 linguri de miere
  • 3. 200 gr de unt
  • 4. 200 gr zahar brun
  • 5. 200 gr faina alba
  • 6. 2 lingurite praf de copt
  • 7. 80 de gr migdale macinate
  • 8. 4 oua marisoare

Mod de preparare

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut iar pe de alta pentru estetica graficii. Fotografii clare, decoruri minimaliste dar elegante, texturi foarte placute, de la impletituri de in la lemn. O placere sa rasfoiesti revista si imposibil dupa ce ai parcurs-o sa nu ai deja o lista pregatita cu ce-ti doresti sa gatesti in perioada urmatoare.

Am ales intr-o seara sa prepar prajitura aceasta cu portocale. Pandispanul merita toate laudele, am de gand sa il folosesc si in alte combnatii de prajituri cu pandispan, foarte gustos, foarte pufos, creste de ti-e frica sa nu-l deochi. Un singur bai as spune ca are prajitura asta si anume faptul ca portocalele trebuie sa fie foarte bine curatate de pielita, lucru pe care, oricat m-am chinuit sa-l duc la bun sfarsit, nu l-am putut "desavarsi". Iar beleaua este ca aceasta pielita (amara de altfel), daca nu e indepartata, se amaraste inca si mai rau cand prajitura-i gata. Asa ca, cu prima ocazie, eu una voi incerca sa pun fie mandarine, fie clementine, macar ca experiment. Pana una-alta, asta-i reteta lor (am modificat numai timpii de coacere si ici-colo niste gramaje), rescrisa in varianta personala :) :

Portocalele se curata de coaja si de pielita, apoi se taie rondele. Am folosit o forma cu peretii detasabili (diametrul 22-23 cm), al carei fund l-am acoperit cu hartie de copt si apoi am intins cele 5 linguri de miere. Am asezat pe fundul formei cele mai frumoase rondele, iar restul le-am taiat in bucati mici.

Faina se amesteca cu praful de copt in prealabil, iar apoi intr-un bol, se amesteca toate ingredientele, inclusiv bucatelele de portocale pana la omogenizare. Torni compozitia peste portocalele din forma, o intinzi uniform si o bagi la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pe randul din mijloc, pentru 35 de min. Faci testul scobitorii, lasi cateva minute prajitura sa se raceasca in forma, apoi cu grija desprinzi peretii detasabili si muti prajitura pe un platou. Se poate servi cu inghetata de vanilie ori cu frisca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise