Prajitura rasturnata cu prune si afine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu prune si afine

Ingrediente

  • - 150 g faina
  • - 1 1/2 lingurita praf de copt
  • - un varf lingurita sare
  • - 50 g unt pentru caramelizat
  • - 50 g zahar brun
  • - 75 g unt
  • - 200 g zahar
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita esenta de vanilie
  • - 175 ml lapte dulce
  • - 4-6 prune
  • - 125 g afine

Mod de preparare

Pentru inceput amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti deoparte.

Intr-o forma rotunda de prajitura (diametrul 23cm) puneti 50g unt cu 50 g zahar brun. Dati la cuptor (180 C / Gaz 4) pana ce zaharul si untul s-au topit.

Intre timp mixati 75 g unt cu restul de zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa

Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati in continuare.

Incorporati alternativ laptele si faina pana ce obtineti o compozitie omogena.

Spalati prunele, scoateti-le samburii si taiati-le in felii subtiri. Asezati feliile de jur imprejurul formei de prajitura scufundandu-le usor in caramel, avand grija sa nu va ardeti. Presarati afinele deasupra prunelor.

Turnati compozitia de prajitura in forma peste fructe acoperindu-le complet.

Puneti la cuptor (180 C / Gaz 4) si coaceti pentru 40 de minute sau pana ce trece testul scobitorii. Scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca cam 15 minute.

Puneti o farfurie peste prajitura si rasturnati-o cu grija, indepartati forma si taiati in felii de marimea dorita.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise