Ingrediente
Pentru o tava rotunda de 24 cm, , 250 gr biscuiti Petite-Beure, , 200 gr ciocolata amaruie, , 1/2 pahar dulce de leche (este o pasta facuta din lapte cu zahar si glucoza are gust de caramel), , 125 gr smantina de frisca, , , , Pentru crema, , 1 budinca cu gust de vanilie, , 2 linguri dulce de leche, , 500 gr de smantina ptr frisca, , , , Pentru glazura, , 125 gr de smantina de frisca, , 120 gr de ciocolata amaruie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
17 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie se topeste ciocolata cu smantina 100 gr de unt si 1/2 pahar de dulce de leche (pe foc mic).
Cand s-a topit, se pun biscuitii sfaramati si se amesteca bine sa se cuprinda bine. Se lasa putin la racit. Se unge tava cu putin unt , se toarna compozitia in tava si se niveleaza sa fie uniform.
Se bate budinca cu smantinele si cele 2 linguri de dulce de leche pina devine o crema spumoasa si se toarna peste compozitia de biscuiti. Se da la frigider ptr o ora.
Glazura
Se lasa sa fiarba 125 ml de smantina de frisca si se adauga ciocolata se amesteca bine pana se topeste.
Se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste crema.
Se orneaza cu putin dulce de leche deasupra sau viermisori de ciocolata.
Se lasa la frigider 2-3 ore dupa care se poate servi.
Este o prajitura foarte usoara si gustoasa.
Si eu am pregatit-o, acum si v-o transmit si voua.
catalina (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010
am facut prajitura chiar azi.nu mi-a iesit bine .crema din budinca se pune pe foc ????eu nu am pus-o si se simte praful de budinca destul de mult .am urmat reteta cum venea cred ca undeva m-am pierdut ,dar nu stiu unde.macar am incercat .
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iunie 2010
Delicioasa prajitura...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 30 mai 2010
Si unde gasim dulce de leche?
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 mai 2010
O reteta interesanta1