Prajitura Regina Maria

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Regina Maria

Ingrediente

  • Blat 1: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, un plic praf de copt
  • Blat 2: 6 albusuri, 200 grame zahar, 25-30 de nuci taiate cu cutitul, 4 linguri faina
  • Crema: 6 galbenusuri, 200 grame zahar, 2 linguri cacao, o lingurita cafea solubila, 3 linguri lapte, 1 pachet de unt.

Mod de preparare

Primul blat se face ca un pandispan obisnuit. Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul si cand acesta s-a dizolvat se adauga galbenusurile pe rand, faina si praful de copt.

Se toarna in tava unsa si tapetata si se coace la foc mediu fara a deschide usa cuptorului primele 30 de minute.

Pentru blatul al 2 lea, se bat albusurile cu zaharul, se adauga nuca taiata si faina si se coace in tava (preferabil pe hartie pergament, pentru a se desprinde usor), timp de 25-30 de minute la foc potrivit.

Pentru crema ingredientele se fierb amestecand continuu, pana se obtine o crema ca o smantana. Cand e gata, se lasa la racit si se amesteca cu untul.

Asamblarea se face punand la baza blatul de pandispan, apoi 2/3 din crema, blatul al 2 lea si deasupra se unge cu restul de crema. Se poate presara pe prajitura, dupa gust, nuca de cocos rasa, ciocolata rasa, nuci caramelizate etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise