Prajitura sara-bezea si gem

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Prajitura sara-bezea si gem

Ingrediente

  • 120g unt
  • 3oua
  • 250g zahar farin
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • 200ml lapte
  • gem de visine
  • -zahar vanilat,100g nuci macinate

Mod de preparare

Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand incontinuu,si laptele alternand cu faina, in care a fost adaugat praful de copt, coaja de lamaie,si cacaua;

Se omogenizeaza,se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pergament;

Se coace in cuptorul incins 180°C timp de 20 min;

Trecute cele 20'se scoate tava din cuptor,se unge cu o jumatate borcan gem(eu am folosit de visine pt ca este putin acrisor si-i da un gust deosebit),am presarat nuca macinata,iar deasupra o bezea (albusurile batute spuma cu un varf cutit sare,50g zahar farin si un strop de lamaie),am presarat restul de nuci macinate;

Am introdus tava in cuptor(cu usa intredeschisa),pana s-a colorat bezeaua-cam 5 minute

Se serveste rece,iar cand se taie cutitul se umezeste cu apa;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise