Untul moale temperatura "camerei'' se bate cu 200g zahar, se adauga galbenusurile unul cite unul,amestecand incontinuu,si laptele alternand cu faina, in care a fost adaugat praful de copt, coaja de lamaie,si cacaua;
Se omogenizeaza,se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pergament;
Se coace in cuptorul incins 180°C timp de 20 min;
Trecute cele 20'se scoate tava din cuptor,se unge cu o jumatate borcan gem(eu am folosit de visine pt ca este putin acrisor si-i da un gust deosebit),am presarat nuca macinata,iar deasupra o bezea (albusurile batute spuma cu un varf cutit sare,50g zahar farin si un strop de lamaie),am presarat restul de nuci macinate;
Am introdus tava in cuptor(cu usa intredeschisa),pana s-a colorat bezeaua-cam 5 minute
Se serveste rece,iar cand se taie cutitul se umezeste cu apa;
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii