Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Prajitura savuroasa cu dulceata de lapte nuci si migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 oua
  • 170ml apa
  • 30ml ulei
  • 300g zahar
  • 350g faina
  • 70g cacao
  • 300 g nuci macinate
  • 100g migdale macinate
  • 20g praf de copt
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 100g amidon
  • 250g margarina Rama
  • 600 gr dulceata de lapte
  • Sirop:
  • 4 linguri sirop de papadie
  • 2 linguri apa
  • Ornare:
  • 300g ciocolata
  • 100g margarina
  • 4 linguri crema

Mod de preparare

Blat: Separam ouale si batem spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam puternic cu zaharul, pana ce-si dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam uleiul, apa si mixam bine dupa fiecare. La urma adaugam faina in ploaie, amestecata in prealabil cu praful de copt si cacao. Adaugam si nucile si migdalele (eu le-am zdrobit in robot) si amestecam bine cu o paleta. La final adaugam esenta, incorporam albusurile batute spuma si turnam coca in tava . Eu am folosit o tava antiaderenta dar in lipsa ei, tapetati cu hartie de copt orice tava de dimensiunea 35/25cm si e perfect !

Dam tava la cuptorul incalzit la 180* pentru 40’. Ca sa fiti sigure ca blatul este copt, face-ti testul cu scobitoarea !

Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet si numai dupa aceia il taiem.

Ii indepartam calota (din aceasta, eu am preparat inca o prajiturica mica, pentru acasa, pe care am imbracat-o in crema si deasupra am presarat bucatele de blat zdrobit vezi foto:), iar blatul uniform il sectionam in trei.

Crema: Intr-o craticioara, amestecam laptele cu amidonul si-l punem pe foc la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi dam cratita de-oparte si lasam la racit. Intre timp mixam untul cu dulceata de lapte, iar cand amestecul de lapte si amidon s-a racit, il adaugam in crema si mixam totul foarte bine. Punem 4 linguri de crema, de-oparte pt ornat.

Insiropare si asamblare: Amestecam siropul cu apa si cu o pensula, insiropam prima foaie de blat. Adaugam jumatate din crema si o intindem uniform pe toata suprafata foii, asezam deasupra a doua foaie, o insiropam, intindem restul de crema si punem ultima foaie de blat pe care o insiropam.

Ornare:Topim ciocolata impreuna cu untul si cand este complet fluida acoperim in totalitate, suprafata prajiturii si dam prajitura la rece cateva ore.

Din crema pastrata, am montat cateva „moate” in care am infipt cate o bucatica de ciocolata, scursa pe marginile prajiturii la glazare si gata .

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise