autor:

Licuta Marin

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Snickers

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 martie 2014

Ingrediente
Pentru foi:, , 6 albusuri, 220 gr zahar, 300 gr nuca macinata, 3 linguri faina, 2 linguri cacao, 1/2 plic praf de copt, , , , Pentru crema:, , 6 galbenusuri, un ou intreg, 2 linguri cacao, 180 gr zahar, 3 linguri lapte caldut, 180 gr unt, 2 linguri esenta de migdale, 75 gr ciocolata neagra sau cu lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

Preparare foi:
1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se intaresc. Adaugam treptat peste spuma de albusuri faina amestecata cu praful de copt, cacaua, si nuca macinata.
2. Impartim compozitia rezultata in trei si coacem foile pe rand intr-o tava cu dimensiune aproximativa 21x25 cm, tapetata cu hartie de copt, la 170 grade (foc moderat) timp de 15 minute. Lasam foile sa se raceasca si apoi le dezlipim usor de pe hartia de copt.
Preparare crema:
1. Intr-o craticioara punem galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele. Asezam pe bain-marie si amestecam bine circa 20 de minute.
2. Lasam pe bain-marie si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand usor pana se topeste. La urma adaugam untul si amestecam bine pana cand obtinem o crema fina si lucioasa. Dam crema deoparte si adaugam esenta de migdale. Lasam crema sa se racesca complet.
Asamblare prajitura:
Vom asambla prajitura in tava in care am copt foile astfel crema va ramane la locul ei intre foi.
1. Tapetam cu hartie de copt tava in care am copt foile.
2. Impartim crema in trei parti egale. Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt si apoi un rand de crema, din nou o foaie si inca un strat de crema si ultima foaie iar deasupra ultimul strat de crema. Deasupra decoram cu bucatele de nuci tocate grosier si/sau ciocolata rasa.
3. Lasam prajitura la frigider pentru 2-3 ore sau mai bine o noapte, apoi o putem portiona si servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Pentru blat: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul pana ce acesta se topeste.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Snickers

Prajitura Snickers

Blat: Separam albusurile de galbenusuri si le mixam puternic cu cele 300 g de zahar, ca pentru bezea.

13 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valeria Damachianu , 25 decembrie 2015

    Am testat-o eu , acum de craciun. Am inlocuit esenta de migdale cu o pastaie de vanilie si nu va pot povesti ce gust minunat are crema. Din pacate crema e un pic cam lichida, asa ca data viitoare nu o sa mai adaug oul intreg si laptele ci doar o sa fac galbenusurile cu zahar pe bain-marie, adaug ciocolata , las asa se raceasca si amestec cu unt si o sa aiba o consistenta minunata . E o prajitura extraordinar de gustoasa , un fel prajitura Krantz / Regina Maria dar cu cacao si ciocolata

  • Fara foto

    Maria Elena Burdulea , 18 decembrie 2014

    Foarte bine arata, as vrea sa o testez acum de sarbatori

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014

    O minunatie...

Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 6 albusuri
  • 220 gr zahar
  • 300 gr nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 2 linguri cacao
  • 180 gr zahar
  • 3 linguri lapte caldut
  • 180 gr unt
  • 2 linguri esenta de migdale
  • 75 gr ciocolata neagra sau cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornuri cu Nutella