Prajitura Snickers

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura Snickers

Ingrediente

  • Pentru BLAT:
  • 7 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 maini de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 200 g. zahar
  • 150 g. margarina/ unt
  • 200 g. nuca macinata
  • cele 7 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • + o ciocolata alba

Mod de preparare

Blatul:

Albusuruile se bat spuma cu cele 200 g de zahar. Apoi adaugati faina si nuca. Dati la cuptorul preincazlit in prealabil, la 180 de grade pana cand se rumeneste frumos.

Crema:

Se caramelizeaza 200 g. zahar Cand s-a topit tot, foarte bine, adaugati margarina/ untul pana se topeste. Apoi adaugati si nuca, iar la sfarsit galbenusurile care in prealiabil au fost batute impreuna cu 6 linguri de zahar.

Se mai amesteca pentru 2-3 minute.

Cand blatul este gata, se aseaza pe o tava, si cat este inca cald, se pune deasupra jumatate din ciocolata alba data pe razatoare, dupa care se aseaza crema de caramel, iar deasupra din nou ciocolata alba rasa.

Asta este tot! Este o prajitura foarte gustoasa dar si foarte dulce.

Sa aveti pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise