Prajitura socovanilia a la Laura S.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura socovanilia a la Laura S.

Ingrediente

  • crema:
  • - 2 plicuri budinca de vanilie
  • - 750ml lapte
  • - 3-4 ls zahar
  • - 250g unt/marg.rama maestro
  • blat:
  • - 6 oua
  • - 300g zahar
  • - 170 ml ulei
  • - 260g faina
  • - 1 pac praf de budinca de cacao/ciocolata
  • - 2ls cu virf de cacao pentru prajituri
  • - 1 pac praf de copt
  • ....................
  • - 100 ml cacao/ciocolata cu lapte
  • - 1 fiola/1ls esenta de rom
  • glazura:
  • - 300 g cicolata amaruie
  • - 3ls Nutella
  • - 2ls ulei

Mod de preparare

Crema:

Laptele se amesteca cu budinca de vanilie si zaharul si se pun la fiert.Se amesteca continuu pina ce budinca s eingroasa sis e trage deoparte.Se acopera imdeinat cu o folie de nailon alimentara si se pune la racit.

Untul se scoate la temperatura camerei si cind untul si budinca au aceeasi temeratura , untul se mixeaza pina devine spumos si in el pe rind cite o lingura din masa de budinca pina ce obtinem din cele doua mase o crema spumoasa.

Blat:

Cuptorul se incinge la 180°C

Tava de copt se unge cu grasime si se tapeteaza cu pesmet.Faina se amesteca cu budinca de cacao, cacaoa si praful de copt.Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si uleiul adougate treptat precum la maioneza.Se mixeaza ca 10 min. pina ce consistenta a devenit precum o spuma si volumul a crescut foarte mult.Se adaoga in continuare amestecul de faina si se toarna in tava.

Astfel totul pregatit se introduce la copt pentru ca.25 min.

Proba cu scobitoarea este de indicat.Dupa copt se lasa in tava la racit ca 10 min. dupa care prajitura se rastoarna pe un gratar de bucatarie la racit.Dupa ce sa racit complet se taie pe orizontala , primadata cu virful unui citit, de jur imprejur, cel putin 2cm. adincime.

Dupa aceea ori cu un cutit d epiine , ori cu un fir de ata introdus in taietura, se imparte blatul in doua.

Prima parte de blat se ridica , ori cu o ustensila speciala, ori cu o tava foarte plata, ori cu un carton mai gros, si se lasa deoparte.

Din ca 100 ml lapte s prepara o cacao foarte concentrata amestecata cu esenta de rom si se insiropeaza blaturile.

Glazura:

Ingredietele pentru glazura se pun intr-o punga de nailon (de indicat punga pentru congelat, este mai trainica), careia i-se face un nod si se pune in apa calda, pina la 40°C la topit.Sau la microunde.

Cind ingredientele aproape s-au topit, usor cu mina timp se 5-10 minute se amesteca glazura usor pina ce se omogenizeaza ingredientele bine.

I-se taie un coltz micutz pungii si se traseaza glazura deasupra prajiturii.Cind suprafata este complet acoperita de glazura, acesta se niveleaza usor cu paleta seciala sau cu un cotit, dupa are se pune la rece.

Cind glazura este intarita, cu un cutit fierbinte se taie(preseaza peste glazura) primadata doar glazura in formele si nr. de bucati dorite.

Dupa aceea cu un cutit bine ascutit se taie bucatile de prajitura complet.

Se poate servi ca atare sau cu o caciulita de frisca deasupra/linga.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise