Mod de preparare:
1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.
2.Se prepara crema:
4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.
3.Se prepara foaia de dobos si se coace.
4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii