autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura steluta cu gem de gutui

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 noiembrie 2018

Ingrediente
4 linguri untura, 2 oua, 250 ml lapte dulce, 1 plic praf de copt, 750 gr faina de grau,  praf de sare, 1 esenta de rom, 1 kg gem de gutui

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie, se lipeste aluatul de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora dupa care se poate prelucra.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in patru bucati egale si se intind foi rotunde, se pune in tava mare de la aragaz hartie de copt, se presara putina faina de grau si se asaza o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si se decupeaza cu ajutorul unui vas rotund si a unui cutit. Peste prima foaie se adauga gem de gutui, se intinde cu spatula, se mai pune o foaie de aluat, inca un strat de gem, alta foaie si inca un strat de gem, la final se pune ultima foaie de aluat.

Pe mijlocul foilor se pune o cana sau un pahar cu gura in jos si se taie foile de la mijloc spre margini, la inceput se taie in patru, apoi inca in patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Se prind cu mana doua fasaii si se rasucesc din interior spre exterior si se prind la capete, se face la fel cu toate fasiile pana se obtine o prajitura in forma de steluta, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru circa o ora. Cand s-a rumenit frumos, se scoate tava si se stropeste cu zahar vanilat.

Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura steluta cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chocolate Crinkles

Chocolate Crinkles

Cand am vazut aceste “fursecuri” la Laura Adamache, pot sa spun ca a fost dragoste la

12 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri
Chouxe a la creme

Chouxe a la creme

Se pune la fiert apa +untul+1 lingurita zahar si un praf de sare.Cand s-a topit untul si fierbe apa,

12 voturi    12 comentarii
2h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 250 ml lapte dulce
  • 1 plic praf de copt
  • 750 gr faina de grau
  •  praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • 1 kg gem de gutui

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

224 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

2 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tort de ciocolata cu menta