Reteta postata pe: 07 aprilie 2009
Ingrediente
Blat:300g zahar,300g faina,o cana lapte,1 ou,2 linguri miere,esenta vanilie,praf de copt., Glazura:200g unt sau margarina,200g zahar,6 linguri lapte,2 linguri cacao,esenta de rom,vanilie., Nuca de cocos pentru ornat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Blatul:se amesteca oul cu laptele si zaharul pana se topeste,se adauga mierea,vanilia,faina si praful de copt si se da la cuptor.Dupa ce sa copt se scoate se lasa la racit si apoi se taie in patratele.
Glazura:se topeste untul(margarina)si apoi se adauga si restul de ingrediente.
Se dau bucatile de blat prin glazura fierbinte si apoi se tavalesc prin nuca de cocos.Glazura trebuie tinuta deasupra unui vas cu apa calda pentru a nu se raci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina
15 voturi
9 comentarii
3h
Blat:
Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec
15 voturi
4 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Arata foarte bine...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Este o prajiturica usoara si gustoasa, una din vecinele mele o face des, am gustat si imi place.
vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
Buna tavalita ta, arata bine!