Prajitura tavalita

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura tavalita

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -350 g zahar pudra
  • -3 oua mici
  • -1si 1/2 lingura miere de albine
  • -cam 380-400 g faina
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -cca 200 ml lapte
  • -cca 60 g margarina
  • Pentru glazura:
  • -220 g zahar pudra
  • -50 g cacao
  • -220-250 ml lapte
  • -200-250 g unt sau margarina
  • -200 g nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina se topeste zaharul.

Se adauga apoi faina cu praful de copt si laptele.

Se pune intr-o tava (eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 38 de cm).

Tava se unge si se tapeteaza, se pune in cuptorul incalzit dinainte, la foc mediu, cam 35-40 minute.

Cind e gata, se lasa la racit, rece se taie in patrate de cca 4/4.

Pentru glazura, zaharul se fierbe cu cacao (cernuta) si laptele. Cind da in clocot, bine, se ia de pe foc si se pune untul bucati, dupa ce se topeste untul, se da fiecare patrat

prin glazura (unul cite unul, cu o furculita).

Se lasa putin sa se scurga, apoi se dau (se tavalesc) prin nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise