Foi:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa apoi turnam alternativ laptele si faina. Dupa ce am omogenizat se adauga albusurile batute spuma si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Blat:
Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul si apa,apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. La sfarsit faina amestecata cu praful de copt.
Se coace intr-o tava de 20/30cm,tapetata cu hartie de copt,30 minute.
Crema:
Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pana devine gros ca o budinca, dupa care se pune la racit. Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata. Dupa ce amestecul de faina si lapte s-a racit se mixeaza cu amestecul de unt si zahar si se pune la rece.
Asamblarea:
Incepem cu unul din blaturile cu cacao,pe care repartizam jumatate din cantitatea de crema. Blatul de pandispan il insiropam,il ungem cu gem pe ambele parti,apoi il punem deasupra blatului de cacao. Repartizam uniform si cealalta jumatate din crema si acoperim cu blat de cacao insiropat.
Se da la frigider pentru cateva ore,apoi se portioneaza.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii