Prajitura Teo

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Teo

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 9 oua
  • 300g faina
  • 325g zahar
  • 45ml ulei
  • 75ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • o priza sare
  • Crema de vanilie:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g unt
  • o priza de sare
  • Crema de cacao:
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 500ml lapte
  • 100g faina
  • 40g cacao
  • 50g unt
  • esenta de rom dupa gust
  • coaja rasa de portocala dupa gust
  • o priza de sare
  • Glazura:
  • 100g ciocolata
  • 75g zahar pudra
  • 100ml apa
  • 30 g unt

Mod de preparare

Foile:

Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. Apoi se adauga faina in reprize amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Din aceasta compozitie ies 4 foi care se coc pe rand in cuptorul preincins la 190g C 6 - 8 minute. Fiecare foaie se intinde usor pe cate o hartie pergament si se pune apoi in tava de aragaz. Se pastreaza pe hartie pana la folosire.

Cremele:

Procesul de preparare este la fel la ambele creme, doar ca in una se pune cacao.

300 ml lapte rece se pune la foc impreuna cu zaharul.

Faina se omogenizeaza cu 200ml lapte rece (pentru a evita cocoloasele) se adauga cele 2 oua (si cacao la crema de cacao), un praf de sare si se amesteca bine. Cand laptele a fiert se pune faina omogenizata, se amesteca tot timpul sa nu se prinda de cratita. (daca aveti o oala cu pereti dublii ar fi si mai bine) Se lasa sa fiarba 10 - 15 minute, se ia de pe foc, se adauga aromele si untul. Se lasa la racit.

Se umplu foile unse pe rand cu crema de cacao si vanilie.

Glazura:

Se pune ciocolata rupta bucati mici, se adauga zaharul si apa si se tine pe foc pana se ingroasa totul. Se adauga untul si se amesteca bine, apoi se unge prajitura. Se lasa la rece pentru 1 ora apoi se taie in functie de preferinta.

Prajitura se poate orna si cu frisca, ciocolata rasa sau ce va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise