Prajitura Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tiramisu

Ingrediente

  • 1 cutie tiramisu de la Dr. Oetker,
  • 50 gr unt moale,
  • 3 oua,
  • 50 ml lapte,
  • 500 ml lapte rece,
  • 300 ml lapte,
  • 3 linguri zahar.

Mod de preparare

Mod de preparare: Praful pentru blat, ouale, untul, laptele se mixeaza la viteza mica pana la omogenizare apoi 3 min la viteza mare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 cm, tapetata cu hartie de copt, apoi se introduce la cuptorul preincalzit timp de 25 min. Dupa ce s-a racit se indeparteaza hartia, iar blatul se taie in doua pe verticala. Pentru sirop se pun la fiert 300 ml lapte cu 3 linguri zahar si se lasa pana fierbe. Cu acest sirop se insiropeaza ambele blaturi. Praful de crema, 500 ml lapte se mixeaza 5 min. Peste prima jumatate de blat se adauga 1/2 cantitate de crema. Se pune al doilea blat cu partea insiropata peste crema si se insiropeaza cu restul de sirop. Se pune cealalta 1/2 cantitate de crema. Se pudreaza cu cacao si se tine la frigider minim 2 ore.

Mai simplu si mai ieftin decat Tiramisu rețeta originală


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise