Prajitura Tosca

Reteta de prajitura Tosca, simpla, delicioasa si usor de preparat. Cum faci acasa reteta de prajitura Tosca.

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Prajitura Tosca

Ingrediente

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 80 g seminte de mac
  • 4 linguri de faina (80 g)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 60 g amidon
  • 200 g unt
  • o lingura extract sau esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Stratul de biscuiti
  • 30 biscuiti petit beurre
  • 10 ml cafea tare
  • Glazura
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g unt
  • 50 de g ciocolata alba rasa fin (optional)

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea tare si adaugam macul. Amestecam delicat iar apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Acoperim o tava de 25×35 cm cu hartie de copt si punem compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul 25-35 de minute la 180°C pana incepe sa se rumeneasca usor. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. In cuptor blatul va creste destul de mult dar dupa racire se va lasa.

Crema se prepara astfel. Intr-o craticioara amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand vom obtine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.

Apoi incorporam bine amidonul, turnam laptele si punem vasul pe foc. Amestecam continuu pentru a nu se lipi iar dupa ce da in fiert cam doua, trei clocote, stingem focul. Dupa cateva minute punem untul cubulete, esenta de vanilie si amestecam pana se incorporezaza bine. Lasam 10 minute sa se mai racoreasca si punem crema paste blatul bine racit, in tava in care a fost copt. Nivelam uniform si asezam deasupra biscuitii insiropati usor in cafea.

Glazura se prepara simplu. Topim ciocolata impreuna cu smantana dulce si untul la foc mic sau la microunde. Apoi o intindem peste stratul de biscuiti, niveland bine cu o spatula.

Daca doriti, decorati cu ciocolata alba data pe razatoarea fina asa cum am facut eu.

Punem prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, apoi o portionam si putem savura o bucata (sau chiar doua) din minunata prajitura Tosca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise