Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga uleiul si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se amesteca praful de copt cu faina si se adauga in compozitia cu oua alternandu-se cu laptele (o lingura faina, o lingura lapte). Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel pentru clatite dar destul de lichid, daca va iese prea gros, adaugati un picut de lapte.
Se pune deoparte si se pregatesc merele, se curata, se taie felii sau cubulete, cum preferati, se pun intr-o oala, se adauga cele 2-3 linguri de zahar peste si se pun pe foc pana ce sucul lasat de merisoare, scade :). Cand acesta a scazut, se iau de pe foc si se adauga scortisoara (cam o lingurita). Se lasa la racit.
Intre timp, luam o tava, o ungem cu unt si o tapetam cu faina (eu am o tava rotunda cu inel detasabil, diametrul 24cm), turnam jumatate din aluat si dam la cuptor pentru 10-12 minute la 180 grade (cuptorul trebuie sa fie preincalzit). Trecute cele 10-12 minute, scoatem tava, turnam compozitia cu mere si cealalta jumatate de aluat si mai dam la cuptor pentru inca 40 de minute. Trecute si cele 40 de minute, inchidem cuptorul si lasam prajitura sa se raceasca, apoi o taiem si o pudram cu zahar, sau nu, cum doriti :).
Tin sa precizez ca reteta nu imi apartine, ii multumesc doamnei Laura Sava pentru aceasta minunatie, o fac ori de cate ori am ocazia pentru ca este delicioasa si se face fooooarte repede :). Pofta buna!!!
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii