Prajitura Valurile Dunarii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura Valurile Dunarii

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua (daca sunt mai mari puneti doar 3)
  • 120 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 borcan mic de visine fara samburi
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt (65% grasime, dar puteti folosi unul si mai gras)
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • 60 gr ciocolata cu lapte
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 130 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

Scoatem visinele din borcan si le asezam pe cateva servetele de bucatarie sa absoarba siropul din ele.

Intr-un bol mixam untul (de la temperatura camerei) cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina, praful de copt si esenta de rom.

Ungem o tava de tort (diametrul 26 cm) cu unt si o tapetam cu faina.

Turnam jumatate din compozitie in tava, in cealalta punem cacaoa, mixam si o turnam peste compozitia alba usor.

Cu o furculita facem aspectul marmorat, punem visinele deasupra.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute pana blatul este copt (facem testul cu scobitoarea).

Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, cateva linguri de lapte pana sunt bine dizolvate.

Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul cu amidon.

Dam focul la mic, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca apoi luam de pe foc.

Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra, zaharul cu pastai de vanilie si extractul de vanilie.

Punem treptat crema fiarta si rece peste unt si mixam bine sa fie spumoasa.

Acesta o punem peste blatul rece si o nivelam.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele intr-un bol mic de inox, adaugam frisca lichida si trasferam totul pe baie de aburi.

Cand ciocolata este topita in totalitate, luam glazura de pe foc si o turnam peste prajitura.

Cu un pieptan de bucatarie sau cu o furculita trasam niste dungi sa obtinem efectul de valuri.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o dam la frigider.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise