autor:

» » Prajituri

Prajitura yami-yami

Autor: Lila (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lila (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 23 mai 2008

Ingrediente
5 oua + 3 oua, 8 linguri zahar + jumatate cana zahar, sare, jumatate cana faina, 350 ml lapte, 1 pachet de unt, sirop de ananas, , fructe, frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

84 voturi

Mod de preparare

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa. Se adauga un praf de sare si bat pana se face spuma - ca o bezea.

Galbenusurile, amestecate bine cu 2 linguri de ulei, se inglobeaza in albusuri. Se toarna o jumatate de cana de faina in ploaie si se adauga vanilia.

Se toarna compozitia intr-o tava, care se aseaza la mijlocul cuptorului.



Focul se da initial mai tare, apoi mai incet.



Crema se prepara din 3 oua, o jumatate de cana de zahar, 3 linguri de faina si 350 ml lapte.

Se bate zaharul cu ouale si se adauga treptat faina si laptele caldut.

Cand crema este ca o pasta se pune castronul pe foc si se amesteca pana ajunge ca o smantana.



Se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei, ca sa se raceasca . Se adauga 3 pliculete de vanilie. Se inglobeaza un pachet de unt in crema, amestecand.



Blatul se insiropeaza cu compot de ananas ( sau cu un sirop facut din apa cu lamaie+ zahar vanilat)

Dupa ce se raceste blatul, se pune crema deasupra si se acopera cu fructe.



Se decoreaza cu frisca.


Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura yami-yami" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii

  • Meda_Gabriela

    Meda_Gabriela (Bucatar) , 12 ianuarie 2016

    este usoara cred

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    cred ca e gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Buna!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Cam telefonată reşeta asta, dar dacă faci şi tu prăjituri îţi iese. Altfel e bună! Dacă pui compot de ananas pui şi fructele din compot, astfel foloseşti tot compotul pe care l-ai deschis.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009

      Cam telefonată reşeta asta, dar dacă faci şi tu prăjituri îţi iese. Altfel e bună!

    • yoyo , 23 septembrie 2009

      In loc de lapte se poate pune apa minerala????

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Pare o reteta usor de preparat,racoroasa si gustoasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009

      Prajitura arata bine.

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Cine n-a inteles pe ici pe colo, mai bine sa intrebe, ca sigur o sa fie lamurit. Si sa vedeti ce bunatate o sa iasa!

    • MIHAELA , 14 august 2009

      Fata, parca e o revista de cuvinte incrucisate, nu o reteta de prajitura. Ai cam incurcat itele sau ai scris-o doar pt cele care au mai facut prajitura? Si cele care nu au mai facut... ce? Nu au dreptul la un inceput?

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Ia lăsaţi teoriile, fiecare face Prăjitura cum ştie sau (cum vrea), nu? Oricum felicitări!!!

    • zdrava , 27 iulie 2009

      Albusurile nu bat spuma daca castronul e ud, dar sa mai pui si apa!!!

    • CARMEN , 11 iulie 2009

      Sunteti rele. Si de ce oare nu ma mir! Daca ati mai facut prajituri ar trebui sa intelegeti foarte bine retetea. Pare usoara si buna. Eu o voi incerca.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009

      Hai sufletelor nu mai fiti asa rautacioase....poate se grabea fata, poate asa a notat-o in caietul ei de bucate si a scris-o asa cum a inteles-o ea mai bine. La urma urmei reteta pare delicioasa, iar pentru cei care sunt mai greoi de cap pot cere ajutor...ma rog atat timp cat esti in bucatarie si sti sa t o cratita in mana, banuiesc ca ii duce si capul sa rezolve o problema....dulce...

    • calimero , 13 iunie 2009

      Eu cred ca ar trebui organizat si un test de limba romana iar cei care pica sa nu mai aiba voie sa posteze "retete" ca, de exemplu, cea de mai sus.

    • babytree , 05 iunie 2009

      Nici eu nu am inteles reteta ... datorita modului de prezentare a ei. Pacat, cred ca e un deliciu!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Super,arata foarte bine.10 cu multe stelute.

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Cred ca ar mai trebui sa lucrezi putin la prezentarea retetei. Totusi, arata bine.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009

      Sunt de parere cu serban aurora daniela.

    • iuli , 16 aprilie 2009

      Ai un mod aparte de prezentare a retetei eu sincer nu o inteleg si iti urez sa mai postezi si alter retete dar sa fie prezentate tot in acest mod TOATE cele bune

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      In orice caz, am trecut-o la retetele mele favorite!

    • serban aurora daniela

      serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Poate ca ar fi mai bine daca fructele s-ar amesteca in frisca, pentru ca ma tem ca la taiere, fructele sa nu se tina pe blat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009

      Cred ca o voi face la Pasti, abia astept sa o incerc!

    • Andreea Constantina Manciu

      Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009

      Cred ca este delicioasa, avand in vedere ca are atatea fructe.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009

      Usurica si buna cred

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

84 voturi

Ingrediente

  • 5 oua + 3 oua
  • 8 linguri zahar + jumatate cana zahar
  • sare
  • jumatate cana faina
  • 350 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • sirop de ananas
  • fructe
  • frisca

Raporteaza reteta

Meda_Gabriela (Bucatar)

este usoara cred

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)