Ingrediente
5 oua + 3 oua, 8 linguri zahar + jumatate cana zahar, sare, jumatate cana faina, 350 ml lapte, 1 pachet de unt, sirop de ananas, , fructe, frisca
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
84 voturi
Mod de preparare
Galbenusurile, amestecate bine cu 2 linguri de ulei, se inglobeaza in albusuri. Se toarna o jumatate de cana de faina in ploaie si se adauga vanilia.
Se toarna compozitia intr-o tava, care se aseaza la mijlocul cuptorului.
Focul se da initial mai tare, apoi mai incet.
Crema se prepara din 3 oua, o jumatate de cana de zahar, 3 linguri de faina si 350 ml lapte.
Se bate zaharul cu ouale si se adauga treptat faina si laptele caldut.
Cand crema este ca o pasta se pune castronul pe foc si se amesteca pana ajunge ca o smantana.
Se ia de pe foc si se lasa la temperatura camerei, ca sa se raceasca . Se adauga 3 pliculete de vanilie. Se inglobeaza un pachet de unt in crema, amestecand.
Blatul se insiropeaza cu compot de ananas ( sau cu un sirop facut din apa cu lamaie+ zahar vanilat)
Dupa ce se raceste blatul, se pune crema deasupra si se acopera cu fructe.
Se decoreaza cu frisca.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009
Cam telefonată reşeta asta, dar dacă faci şi tu prăjituri îţi iese. Altfel e bună! Dacă pui compot de ananas pui şi fructele din compot, astfel foloseşti tot compotul pe care l-ai deschis.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2009
Cam telefonată reşeta asta, dar dacă faci şi tu prăjituri îţi iese. Altfel e bună!
yoyo , 23 septembrie 2009
In loc de lapte se poate pune apa minerala????
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Pare o reteta usor de preparat,racoroasa si gustoasa...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 august 2009
Prajitura arata bine.
doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009
Cine n-a inteles pe ici pe colo, mai bine sa intrebe, ca sigur o sa fie lamurit. Si sa vedeti ce bunatate o sa iasa!
MIHAELA , 14 august 2009
Fata, parca e o revista de cuvinte incrucisate, nu o reteta de prajitura. Ai cam incurcat itele sau ai scris-o doar pt cele care au mai facut prajitura? Si cele care nu au mai facut... ce? Nu au dreptul la un inceput?
Crystyna (Chef de cuisine) , 07 august 2009
Ia lăsaţi teoriile, fiecare face Prăjitura cum ştie sau (cum vrea), nu? Oricum felicitări!!!
zdrava , 27 iulie 2009
Albusurile nu bat spuma daca castronul e ud, dar sa mai pui si apa!!!
CARMEN , 11 iulie 2009
Sunteti rele. Si de ce oare nu ma mir! Daca ati mai facut prajituri ar trebui sa intelegeti foarte bine retetea. Pare usoara si buna. Eu o voi incerca.
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 07 iulie 2009
Hai sufletelor nu mai fiti asa rautacioase....poate se grabea fata, poate asa a notat-o in caietul ei de bucate si a scris-o asa cum a inteles-o ea mai bine. La urma urmei reteta pare delicioasa, iar pentru cei care sunt mai greoi de cap pot cere ajutor...ma rog atat timp cat esti in bucatarie si sti sa t o cratita in mana, banuiesc ca ii duce si capul sa rezolve o problema....dulce...
calimero , 13 iunie 2009
Eu cred ca ar trebui organizat si un test de limba romana iar cei care pica sa nu mai aiba voie sa posteze "retete" ca, de exemplu, cea de mai sus.
babytree , 05 iunie 2009
Nici eu nu am inteles reteta ... datorita modului de prezentare a ei. Pacat, cred ca e un deliciu!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 mai 2009
Super,arata foarte bine.10 cu multe stelute.
Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Cred ca ar mai trebui sa lucrezi putin la prezentarea retetei. Totusi, arata bine.
nasea alina (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
Sunt de parere cu serban aurora daniela.
iuli , 16 aprilie 2009
Ai un mod aparte de prezentare a retetei eu sincer nu o inteleg si iti urez sa mai postezi si alter retete dar sa fie prezentate tot in acest mod TOATE cele bune
serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
In orice caz, am trecut-o la retetele mele favorite!
serban aurora daniela (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
Poate ca ar fi mai bine daca fructele s-ar amesteca in frisca, pentru ca ma tem ca la taiere, fructele sa nu se tina pe blat.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2009
Cred ca o voi face la Pasti, abia astept sa o incerc!
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 31 martie 2009
Cred ca este delicioasa, avand in vedere ca are atatea fructe.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 martie 2009
Usurica si buna cred