Prajiturele cu umplutura de nuca

Timp pregatire
170 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele cu umplutura de nuca

Ingrediente

  • 240 gr de unt
  • 125 gr smantana
  • 4 galbenusuri
  • 3 pahare de faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • ptr umplutura
  • 1 pahar zahar
  • 11/2 pahar lapte
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 pahare de nuca tocat marunt
  • 1/2 pahar de faina de biscuiti
  • umplutura de curmale
  • 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale
  • 1 pahar de nuca taiata marunt

Mod de preparare

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se formeaza aluatul, il invelim in naylon si il lasam la rece ptr cel putin doua ore.

Umplutura: Intr-o craticioara incalzim lapte, zahar si scortisoara pana ce compozitia incepe sa fiarba, adaugam jumatate din cantitatea de nuci si faina de biscuiti, amestecam bine in timp ce fierbe un minut luam de pe foc adaugam restul de nuci si faina de biscuiti si lasam sa se raceasca o ora.

Impartim aluatul in 3 - fiecare bucata o foaie de grosimea 3mm. Taiem foaia in doua fasii si facem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita plina de umplutura si o rostogolim in cornulet.

Tapetam o tava cu pergament si punem cornuletele pe tava pe care le coacem in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade cel putin 20 de minute sau pana sunt aurite se pot presara cu zahar pudra.

Din acelasi aluat se pot face si cornulete umplute cu curmale care sunt foarte gustoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise