Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea si amestecam pana se formeaza aluatul, il invelim in naylon si il lasam la rece ptr cel putin doua ore.
Umplutura: Intr-o craticioara incalzim lapte, zahar si scortisoara pana ce compozitia incepe sa fiarba, adaugam jumatate din cantitatea de nuci si faina de biscuiti, amestecam bine in timp ce fierbe un minut luam de pe foc adaugam restul de nuci si faina de biscuiti si lasam sa se raceasca o ora.
Impartim aluatul in 3 - fiecare bucata o foaie de grosimea 3mm. Taiem foaia in doua fasii si facem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita plina de umplutura si o rostogolim in cornulet.
Tapetam o tava cu pergament si punem cornuletele pe tava pe care le coacem in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade cel putin 20 de minute sau pana sunt aurite se pot presara cu zahar pudra.
Din acelasi aluat se pot face si cornulete umplute cu curmale care sunt foarte gustoase.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii