Prajiturele pufoase

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele pufoase

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri pline lapte
  • 2 cani de faina 00 (cana de ceai 250 ml)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de ulei de floarea-soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • sare. Pentru umplutura: bobite de ciocolata
  • fructe din dulceata sau mere taiate cubulete mici sau alte fructe.

Mod de preparare

Zbateti impreuna ouale cu zaharul dupa care adaugati vanilia si uleiul amestecand in continuu. Adaugati laptele, faina cate putin si la sfarsit praful de copt (puteti sa il stingeti cu suc de lamaie sau putin otet). Compozitia are o consistenta moale. Turnati compozitia cu o lingura in forme, umpleti pe jumatate. Puneti deasupra ceea ce vreti ciocolata, marmelada etc. Intoduceti tava cu formele in cuptorul deja cald la 180 grade si coaceti pentru 10 minute. Cand s-au umflat si s-au aurit deasupra scoateti tava din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise