autor:

BakeUpArtist

» » Prajituri

Prajituri Japoneze

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 160 g făină de orez, 180 ml apă, 400 g zahăr, amidon din porumb, colorant alimentar, dacă doriți să le faceți colorate., , Crema de mascarpone:, 100 g brânză mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură zeamă lămâie, 2 linguri zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aluat:



- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;

- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;

- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;

- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;

- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;

- Se repetă procedura până se termină zahărul;

- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;

- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;

- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;

- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;

- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.

- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.



Crema de mascarpone



- Mixați brânza cu zahărul până se topește;

- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu rahat

Chec cu rahat

Aceasta reteta de chec pufos se pregateste astfel : se pune faina intr-un castron impreuna cu praful

3 voturi    1 comentariu
40h
Prajituri
Madlene cu lamaie

Madlene cu lamaie

Pastram cateva ore ingredientele la temperatura camerei. Intr-un castron, amestecam ouale cu un

1 vot    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g făină de orez
  • 180 ml apă
  • 400 g zahăr
  • amidon din porumb
  • colorant alimentar
  • dacă doriți să le faceți colorate.
  • Crema de mascarpone:
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Parlament