autor:

BakeUpArtist

» » Prajituri

Prajituri Japoneze

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 27 octombrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 160 g făină de orez, 180 ml apă, 400 g zahăr, amidon din porumb, colorant alimentar, dacă doriți să le faceți colorate., , Crema de mascarpone:, 100 g brânză mascarpone, 1 linguriță coajă de lămâie, 1 lingură zeamă lămâie, 2 linguri zahăr pudră

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Aluat:



- Se amestecă făina de orez cu apa într-un bol termorezistent și se mixează bine, până devine cremoasă;

- Se adaugă colorantul alimentar-dacă doriți să le faceți colorate – și se amestecă;

- Bolul se introduce în steamer și se lasă 20 de minute la aburi; dacă nu aveți steamer, folosiți tehnica bain-marie într-o oală încăpătoare;

- După cele 20 de minute, se transferă compoziția într-o cratiță, pe foc mic;

- Se adaugă o treime din zahăr și se amestecă până se topește;

- Se repetă procedura până se termină zahărul;

- Tapetați blatul de lucru cu amidon și apoi turnați compoziția obținută;

- Trebuie să fie cremoasă și lucioasă;

- Presați amidon peste aluat, iar mâinile dvs. să fie în permanență cu amidon, pentru a nu se lipi;

- Puteți începe să lucrați cu aluatul cât este cald;

- Tăiați bucăți de mărimea dorită, adăugați cu o linguriță o bilă de cremă și modelați, acoperind crema.

- Prăjiturile se păstrează în congelator; când doriți să consumați, scoateți de la rece, lăsați 5 minute și se înmoaie imediat.



Crema de mascarpone



- Mixați brânza cu zahărul până se topește;

- Adăugați zeama și coaja de lămâie și mixați până aveți o cremă omogenă;
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri Japoneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu pere si ciocolata

Prajitura cu pere si ciocolata

Se bate untul cu zaharul,se adauga,ouale,faina praful de copt,laptele apoi miezul de nuca si la sfarsit

3 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Rulada de budinca de capsuni si mascarpone

Separam albusurile de galbenusuri, apoi le batem cu mixerul pana ce sa fac spuma. Adaugam zaharul,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g făină de orez
  • 180 ml apă
  • 400 g zahăr
  • amidon din porumb
  • colorant alimentar
  • dacă doriți să le faceți colorate.
  • Crema de mascarpone:
  • 100 g brânză mascarpone
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 2 linguri zahăr pudră

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Guguluf cu branza dulce
Cookie Settings